SIGHISOARA, UNUL DINTRE PRIMELE OBIECTIVE DE VIZITAT DIN ROMANIA

SIGHISOARA este unul dintre primele obiective turistice pe care le prezint unui vizitator strain, un orasel cochet si plin de farmec cu care trebuie sa ne mandrim. Chiar daca-i lipsesc canalele cu apa, Sighisoara ma duce cu gandul la Bruges, frumosul orasel vizitat in Belgia. Imediat cum ajungi te introduce intr-o atmosfera occidentala, unde poti sa ai parte de un minunat citybreak low cost. Este bine reprezentat in plan turistic de cateva butique hotel-uri foarte frumoase, insotite de restaurante si terase pe masura.

City Break la Sighisoara (57)

Importanta istorica si frumusetea arhitecturala a orasului sunt completate de numeroasele evenimente culturale iar multitudinea de biserici fortificate aflate in zona ii sporesc si mai mult valoarea si o fac sa fie o super destinatie de vacanta a Romaniei. Sunt atat de multe obiective turistice in zona incat, pentru vizitarea lor, iti trebuiesc multe zile de concediu, mai multe sfarsituri de saptamana prelungite, legate de 1 Mai sau de alte sarbatori.

City Break la Sighisoara (18)

In Sighisoara s-a nascut Vlad Tepes, alias Dracula, pe vremea cand tatal sau, Vlad Dracul, astepta aici preluarea tronului Tarii Romanesti. De numele orasului se leaga si numele lui Herman Oberth, care a facut liceul aici, unul dintre parintii astronomiei si ai rachetei, dar si numele arhitectului Anca Petrescu, care a realizat Casa Poporului din Bucuresti.

Am vizitat orasul de nenumarate ori iar la vestitul festival medieval am fost de cel putin sapte ori. Aceasta perioada este cea mai fermecatoare dar si cea mai aglomerata, fiind necesar sa faceti rezervare din timp.

Urcati-va in Turnul cu Ceas si explorati fiecare straduta, apoi mergeti prin tunelul de lemn spre cimitirul din deal cu vechile pietre funerare si admirati privelistea panoramica a orasului.

City Break la Sighisoara (30)

In zona Sighisoarei sau Castrum SEX, cum a fost prima data mentionat documentar orasul, a existat un castru roman, iar colonistii saxoni ajunsi aici in anii 1.100 au mentionat faptul ca aceste pamanturi erau deja locuite. Numele romanesc de Sighisoara apare pe la 1.400 si este derivat din numele unguresc Segesvar.

City Break la Sighisoara (64)

City Break la Sighisoara
Cimitirul din deal

City Break la Sighisoara

City Break la Sighisoara

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Sighisoara poate sa fie punctul de plecare spre frumoasele sate ardelenesti, cu cele peste 200 de biserici fortificate sau spre orasele Medias, Sibiu, Targu Mures si obiectivele turistice din zona lor. Eu am urmat aproape de fiecare data alt drum astfel incat am vazut multe sate si bisericute, si nu doar pe cele inscrise pe lista Unesco sau pe cele de la drumul principal.

Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Te rog sa dai share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

Related Post