CELE MAI IMPORTANTE OBIECTIVE TURISTICE DIN SIBIU

SIBIUL este dupa mine cel mai frumos oras din Romania. Il apreciez astfel, datorita pastrarii aproape intacte a arhitecturii medievale si a multimii de obiective turistice care sunt de vizitat in oras si in imprejurimi. Este o destinatie chiar de vacanta, de mai multe sfarsituri de saptamana, unde, fiecare va gasi ceva interesant de facut. Din Sibiu se pot face multe trasee. Se pot vizita bisericile fortificate de pe Valea Hartibaciului, cele ce conduc spre Medias, spre Targu Mures sau spre Deva. Se poate ajunge pana la Fagaras sau in Marginimea Sibiului, la Blaj sau in zonele montane de la Paltinis, la Palatul de vara Bruckental de la Avrig sau pe spectaculosul Transfagarasan.

Obiective turistice in Sibiu, Catedrala Evanghelica

Sibiul a fost Capitala Transilvaniei la sfarsitul anilor 1600, cand se afla sub influenta austriaca, iar in anii 2007 a facut cinste Romaniei fiind Capitala Europeana a Culturii. Valoarea orasului este amplificata si de o serie de evenimente importante pe care le-a gazduit. Aici s-a desfasurat in anii 1500 primul experiment cu rachete DIN LUME iar in anii 1700 a luat nastere primul laborator homeopatic. Sibiul a cladit la sfarsitul anilor 1200 primul spital, prima scoala (la sfarsitul anilor 1300), prima farmacie (la sfarsitul anilor 1400), prima fabrica de hartie (anii 1500), DIN REGATUL UNGARIEI. In acest oras a fost primul orologiu instalat intr-un turn (la sfarsitul anilor 1400), tiparita prima carte in limba romana (anii 1500), creata prima fabrica de bere (anii 1700) si prima gradina zoologica (in 1928) DE PE ACTUALUL TERITORIU AL ROMANIEI, iar la inceputul anilor anilor  1700 orasul a dat primul muzeu DIN TRANSILVANIA. Este orasul lui Martin Felmer, cel ce a numit prima data in anii 1700 teritoriul locuit de romani ca Romania, a lui Septimiu Albini, unul dintre memorandisti, a pictorului Arthur Coulin, ale carui opere le-am vazut la Muzeul Bruckenthal si care care a pictat altarul bisericii Bradeni, a lui Conrad Haas, precursor al zborului cu racheta intalnit si la Muzeul Aviatiei din Bucuresti, a lui Nicolaus Olahus, guvernator al Ungariei, cardinal, scriitor, umanist, a lui Franz Josepf Muller care a descoperit telurul in anii 1700, a regretatului actor Ion Besoiu si a prezentatorului de emisiuni Mihai Gainusa.

sIBIU (17)

Pentru a extrage chintesenta orasului va recomand sa mergeti in primul rand la o plimbare pe strada pietonala Nicolae Balcescu pana in Piata Mare. Sa intrati din piata la biserica catolica, sa vizitati Muzeul Bruckenthal, cel mai important muzeu al orasului, apoi sa mergeti la vestitul Pod al Mincinosilor, la Catedrala Evanghelica Sfanta Maria cu o urcare in turnul sau si apoi in Turnul Sfatului, de unde sa admirati minunata priveliste asupra orasului.

Turul Sibiului

Daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti merge si la Muzeele de Etnografie si de Istorie, iar daca nu, va recomand sa luati masina dupa ce v-ati odihnit picioarele la una dintre terasele sau restaurantele orasului si sa mergeti la MUZEUL CIVILIZATIEI POPULARE ASTRA, cel mai frumos muzeu al satului din Romania.

Vizitati MUZEUL BRUKENTHAL pentru ca este cel mai important muzeu de arta din Transilvania, aici fiind expuse doua dintre putinele opere de arta existente in Romania ale pictorului Rubens. I-am mai intalnit operele renumitului artist doar la Muzeul National de Arta din Bucuresti si in micutul oras Gherla. Muzeul este gazduit de palatul baronului Samuel von Brukental si a fost constituit in principal din colectiile acestuia.

Adresa: Sibiu, Pta Mare. Program de vizitare: luni si marti inchis, miercuri-duminica 10-18

http://www.brukenthalmuseum.ro/vizitare/03.htm

Daca va place stilul baroc va recomand sa intrati din Piata Sfatului si in Biserica Catolica Sfanta Treime, ridicata in anii 1700. Veti pasi parca in alta lume, iar linistea va va cuprinde in timp ce veti admira decoratiunile bogate si interesantele vitralii si picturi murale.

Obiective turistice in Sibiu

Biserica catolica Sfanta Treime din Sibiu (6)

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII
Obiective turistice in Sibiu, Catedrala Evanghelica
statuia lui Georg Daniel Teutsch

Trebuie sa intrati neaparat si in CATEDRALA EVANGHELICA, in care am ramas impresionat de sculpturile si de picturile sale din nava centrala, precum si de imensa colectie de pietre funerare frumos sculptate, unice in Romania, printre care se remarca cele ale baronului Bruckenthal si Mihnea Voda cel Rau, fiul lui Vlad Tepes. Am admirat mai recent si colectia de arta a sibianului contemporan Eugen Tautu si am ramas surprins de imaginile incantatoare ale orasului oferite din turnul sau.

Obiective turistice in Sibiu, Catedrala Evanghelica

Obiective turistice in Sibiu, Catedrala Evanghelica

Obiective turistice in Sibiu, Catedrala Evanghelica

Obiective turistice in Sibiu, Catedrala Evanghelica

Obiective turistice in Sibiu, Catedrala Evanghelica

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

MUZEUL CIVILIZATIEI POPULARE ASTRA m-a impresionat de atatea ori cu peisajul minunat in care este amplasat precum si cu marimea si originalitatea patrimoniului expozitional. Am admirat morile de vant care se oglindesc in lac, lotcile care te introduc in atmosfera deltaica, casa de pe bancnota de 10 lei, casa de vrajitoare, roata de distractie asemanatoare cu cea in care l-am dat la Muzeul de Etnografie din Campulung, s.a.m.d. Am explorat morile de macinat cu baiatul meu, am studiat semnele traditionale de pe portile sculptate si am luat pranzul la carciumile vechi de aici.  

Un plus valoare primeste si de la integrarea in ansamblul sau, a gradinii zoologice, a restaurantului si a locurilor de cazare dar si pentru faptul ca muzeul pune la dispozitie schite si ajuta persoanele care vor sa construiasca traditional.

Adresa: Str. Padurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu. Program de vizitare: vara luni-duminica 10-18, iarna 9-17

http://www.muzeulastra.ro/vizitare/orar-de-vizitare.html

Muzeul satului Sibiu, Astra, obiective turistice Romania (38)

Sibiu (9)

Peisajului colinar cu fundal muntos, farmecului medieval al orasului, gustului muzeelor si al evenimentelor culturale li se adauga si experienta culinara, transformand masa luata aici in ceva memorabil. Am gasit in Sibiu restaurante romanesti pe care le-am recomandat mereu si care dupa mine contribuie mult la promovarea produselor si bucatariei noastre.

Traista ciobanului cu sos de branza de burduf, restaurant Crama Sibiul Vechi

Traista ciobanului cu sos de branza de burduf

Vanat cu crusta si triunghiuri de cartofi
Vanat cu crusta si triunghiuri de cartofi

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta!  Va invit in incheiere sa descoperiti pe harta de pe www.taradacilor.ro peste 500 de obiective turistice din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

24 de gânduri despre „CELE MAI IMPORTANTE OBIECTIVE TURISTICE DIN SIBIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *