CAZANELE DUNARII ofera o priveliste unica in Romania. O imagine mediteraneana, cu masive de piatra golase de culoare gri spre negru, ce se oglindesc mandre in apele Dunarii. Pot sa indraznesc sa spun ca aduce putin cu zona Golfului Kotor, pe care l-am vazut in Muntenegru.
In Cazanele Dunarii trebuie sa-ti petreci macar o vacanta de vara, fiind si o destinatie pe care poti sa o promovezi cu mandrie strainilor care ne viziteaza tara. Unele pensiuni de aici au piscina chiar pe marginea Dunarii, oferindu-ti o imagine pe care nu ai asocia-o in mod normal tarii noastre si o senzatie de concediu la Mediterana…
In zona Cazanelor Dunarii am facut mici croaziere pe Dunare si am vizitat interesantele pesteri ascunse in stanca.
In Cazanale Dunarii l-am vazut si pe Decebal- stramosul nostru, admirand si el frumusetea Dunarii si pazind totodata intrarea fluviului pe teritoriul tarii lui. Capul lui Decebal este o sculptura de mari dimensiuni, facuta in munte, cu ajutorul lui Dragan, autorul cartii “Noi Tracii”.
In Cheile Tasnei se porneste de langa Pensiunea Dumbrava si se urmeaza marcajul cruce albastra. Traseul dureaza circa 3 ore, parcurgand circa o ora de urcat prin padure, iar apoi prin spectaculoasele Chei ale Tasnei, cu mareti pini negri presarati pe traseu, cu poteci inguste si cu privelisti frumoase spre Muntii Cernei. In Cheile Tasnei se poate face tiroliana si Via Ferrata.
In aceasta zona am vizitat cu alta ocazie Cascada Vanturatoarea si Cascada Cociului sau Roset.
Baile Herculane, Aqua Herculis in latina, Herkulesbad in germana si Herkulesfrudo in ungureste sunt situate pe Valea Cernei.
Este cea mai veche statiune turistica din Romania si un important centru balnear. Bazele Baii Herculane au fost puse de Imparatul Traian, iar cand aceasta zona a intrat sub influenta Imperiului Austriac, Statiunea Baile Herculane a cunoscut o mare dezvoltare, atunci cand s-au construit aici hoteluri, cazinou, s-au modernizat baile si drumul de acces. Statiunea a fost vizitata de imparatii si imparateste Austriei care o consederau cea mai frumoasa statiune din Europa. Despre Baile Herculane a scris si Imparateasa Sisi a Austriei, pe urmele careia am ajuns si la Palatul Achileion din Corfu.
Din pacate, multe dintre cladirile Bailor Herculane stau in paragina, statiunea pierzandu-si gloria de alta data din cauza edililor si politicienilor romani foarte slabi…
Din Herculane am vizitat Cheile Peciniscai, iar ca sa ajungem in aceste chei, am intrat pe Strada Pecinisca, de la intrarea din Baile Herculane, si pe un drum forestier bun, am parcurs circa un km pana la o pastravarie.
Aceasta zona este plina de obiective turistice, la care se pot adauga o multime de activitati distractive, asa ca nu o sa va plictisiti. O sa gasiti aproape de Baile Herculane si morile de apa de la Eftimie Murgu, Cascada Bigar, Cascada Beusnita, Ochiul Beiului, Cheile Nerei, Pestera Topolnita, s.a.m.d.
Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta! Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee pe harta de pe taradacilor.ro: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/
10 Comments