O TURA PRIN MINUNATELE CHEI ALE VARGHISULUI

Cheile Varghisului, obiective turistice Covasna, Harghita, Brasov, camping, Romania, Transilvania, cort, ardeal, pesteri, concediu, weekend

CHEILE VARGHISULUI nu sunt prea cunoscute in Romania, desi sunt spectaculoase, frumos amenajate si au o  multime de pesteri ce se pot vizita. Acestea sunt o destinatie de o zi sau chiar de mai multe zile, in care puteti explora pe indelete si alte obiective turistice apropiate, cum sunt lacul de smarald, coloanele de bazalt si castelul de la Racos, Cetatea Rupeabiserica Unesco Darjiu si cea din ArchitaCetatea Jimborbiserica fortificata Aita MareLacul Sfanta Ana, s.a.m.d.

Chiar la intrare in chei este amanajat un loc de campare, dar puteti sa le vizitati si daca sunteti cazati la pensiunile faimoase din Talisoara sau Miclosoara, din BrasovSfantu Gheorghe sau din Miercurea Ciuc.

Drumul din Bucuresti pana aici se poate parcurge cu orice masina si dureaza pana in 4 ore, doar ultima portiune de drum de cca 1 km este de piatra, atunci cand treceti din judetul Covasna in judetul Harghita. Intrarea in rezervatie costa 5 lei de persoana iar parcarea masinii va mai costa 5 lei pe zi.

Sunt multe pesteri micute care pot fi explorate la lumina frontalelor, iar ea mai importanta pestera este Orban Balazs. Cheile nu sunt atat de speciale cum sunt Cheile Corcoaia sau de spectaculoase cum sunt canioanele Valea lui StanCanionul Horoabei sau Canionul 7 Scari, dar sunt bine amenajate cu lanturi si poduri de lemn /metal, fiind asemenatoare cu Cheile RametuluiCheile TisiteiCheile Zanoagei sau Cheile Turzii.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Va rog sa dati share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

PS: Apasati mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si veti ajunge direct la harta google iar de acolo daca apasati butonul “navigare” va va duce direct la destinatia turistica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *