REZERVATIILE CHEILE TISITEI SI CASACADA PUTNA

Infoturism, Cheile Tisitei, concediu Vrancea, Romania Pitoreasca

Am petrecut mai multe weekend-uri in Tara Vrancei unde, Focsaniul, simbol pentru Mica Unire si linistita zona montana Lepsa, pot constitui punctele de plecare catre interesantele trasee in natura si catre emotionantele obiective turistico-istorice. De aici am vizitat Rezervatia Cheile Tisitei, Cascada Putnei, Focul viu de la Andreiasu, Mausoleele de la Soveja si Marasesti, s.a.m.d.

De la Focsani la Cheile Tisitei

O destinatie deosebita din Tara Dacilor este REZERVATIA CHEILE TISITEI, un adevarat paradis creat de raul Tisita, eroul care a invins muntele, formand vai salbatice cu aspect de canion. Te asteapta aici imagini de poveste, mici cascade, forme ciudate de roca ce se spala in apa raului formand o spuma alba ca laptele, stanci abrupte, tunele si bolte de piatra intr-o padure salbatica, care te primeste cu bunatate la ea.

Infoturism, Cheile Tisitei (1)

Ne-a placut pentru ca a fost un traseu spectaculos dar si foarte accesibil. Un traseu care se poate croi pe nevoile oricarui drumet. Chiar daca traseul complet este de cca. 7 ore, fiecare il poate ajusta la timpul sau disponibil, parcurgand doar o parte din acesta. Noi am parcurs impreuna cu copii de 2-3 ani circa o ora si jumatate din traseu si apoi ne-am intors. Chiar daca nu l-am parcurs pe tot, ne-am simtit extraordinar de bine castigand o plimbare placuta in mijlocul naturii, aer curat si o adevarata incantare pentru ochi.

Rezervatia este frumos amenajata, cu bancute si cu mese pentru picnic. Dar cele mai importante amenajari mi s-au parut a fi cele educationale, prin care copiii puteau descoperii un barlog de urs, urmele facute de principalele animale salbatice si multe alte informatii prezentate pe panourile intalnite la tot pasul.

Intrarea in rezervatie costa 3 lei de persoana dar se percepe doar in prima parte a zilei…

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Obiectivul urmator a fost CASCADA PUTNA. Foarte diferita fata de alte cascade vizitate, parca a fost creata de puterea seismica a zonei, atunci cand pamantul a scuturat muntii ca sa faca loc preafrumoasei Putna.

Inca de cum ajungi in parcarea improvizata vei auzi cantecul cascadei, care te va cheama la ea din ascunzatoarea oferita de padure. Am coborat nerabdatori o serie de trepte si imediat cascada ni sa infatisat in toata frumusetea. O sa gasiti aici si un loc amenajat cu cateva mese, unde gustarea adusa de acasa, acompaniata de decor si de simfonia cascadei, o sa aibe cu totul un alt gust…

Infoturism, Cascada Putna (19)

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Pana la FOCUL VIU DE LA ANDREIASU este un drum asfaltat foarte bun, isr odata ajuns aici, poti lua loc pe bancile care inconjoara emanatiile de gaze aprinse, ca in jurul unui foc de tabara permanent. Ti se va desfasura in fata ochilor intreaga vale muntoasa, indemnandu-te la alte trasee care se pot face de aici.

Infoturism, Focul Viu, Andreiasu (5)

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Daca ti-a placut articolul te rog sa ma sustii pe facebook cu un share, like, astfel incat sa ne promovam tara la cat mai multe persoane.

Cu drag, iti urez calatorie placuta!

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar de acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

[adrotate banner=”15″]

Related Post

Un gând despre „REZERVATIILE CHEILE TISITEI SI CASACADA PUTNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + = nineteen