La CANIONUL 7 SCARI se poate ajunge foarte usor din Brasov sau din statiunile de pe Valea Prahovei. Este un obiectiv pe care l-am vizitat de doua ori, cu plecare si intoarcere in aceeasi zi in Bucuresti.
Prima data cand am fost in Canionul 7 Scari nu am urcat pana la Cabana Piatra Mare si la varful cu acelasi nume, vrand doar sa ne bucuram putin de frumusetea naturii si de prospetimea aerului de munte, iar apoi sa ne astamparam foamea la un restaurant de pe Valea Prahovei si sa ne intoarcem pe zi in Bucuresti, evitand astfel aglomeratia de duminica.
La Canionul 7 Scari mi-a placut in primul rand faptul ca, desi este spectaculos, este un traseu destul de usor, care poate fi parcurs cu atentie si impreuna cu copiii. Defileul sapat in calcar de raul Sipoaia a fost amenajat la un moment dat de soldati americani. Acestia au instalat mai multe podete si scari de metal, care te ajuta sa urci pur si simplu pe masivele de piatra, si sa admiri de aproape cascada ce te stropeste cu prospetimea ei.
Cu scari lungi si de 30 de metri, parca stranse cu forta intre uriasii de piatra, cu raul nebunatic care te insoteste la tot pasul si padurea deasa si racoroasa, Canionul 7 Scari a fost un cadru perfect, o combinatie de relaxare cu mini aventura.
Ca sa ajungi la Canionul Sapte Scari trebuie sa fii atent atunci cand intri in Timisul de Jos, pentru ca se va face un pod peste Raul Timis, iar de acolo poti sa mai inaintezi cateva sute de metri pana unde o sa vezi parcate si alte masini. De acolo o sa continui pe jos, pe un traseu care nu dureaza mai mult de o ora si jumatate dus-intors.
APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFIIA doua oara am ajuns in Canionul 7 Scari de ziua unei bune prietene, iubitoare de munte, care voia sa se serbeze si cu muntele, nu doar cu prietenii, iar dupa ce strabateam canionul intentionam sa ajungem de aceasta data si la Cabana Piatra Mare, iar apoi la Varful Piatra Mare.
Traseul pana la Cabana Piatra Mare dureaza circa doua ore si jumatate, urmand traseul cu bulina rosie pana la iesire din canion si apoi semnele cu dunga galbena pana la cabana.
Dupa circa o jumatate de ora de mers de la locul in care am lasat masina, am ajuns la o cabanuta, unde am platit taxa de intrare in canion. De aici, cei ce vor sa urce la cabana sau la Varful Piatra Mare pot sa urmeze poteca din dreapta, iar astfel nu mai trebuie sa plateasca taxa de intrare in canion.
Mi-a placut sa revad scarile de metal din Canionul 7 Scari si roller coaster-ul in care raul Sipoaia se da neincetat.
Dupa ce am iesit din canion, traseul de dumetie s-a impletit cu traseul de tiroliana si a continuat prin padure pana sus in poiana cabanei Piatra Mare.
Cand am ajuns sus la Cabana Piatra Mare, ne-au intampinat calduros doua vulpi si trei magari, care nu prea ne-au lasat in pace pana nu le-am dat ceva de mancare.
Dupa ce am stat mai bine de o jumatate de ora la un vin fiert si o cafea, ne-am pornit spre varf. De la cabana pana pe Varful Piatra Mare indicatoarele iti spun ca mai faci circa 45 de minute, iar la intors 35 de minute. Noi am facut o ora dus intors, cu gandul la ciorba de fasole ardeleneasca ce mai avea putin si era gata.
Cabana Piatra Mare a fost ridicata langa ruinele fostei cabane si este foarte bine intretinuta. La interior sunt cateva mese de lemn, iar pe pereti sunt expuse tot felul de obiecte care au legatura cu muntele. Printre acestea am gasit o poza cu vechea cabana si cateva caramizi ce i-au apartinut, fiind inscriptionate cu numele constructorilor.
Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta! Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee de pe harta taradacilor.ro: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/
8 Comments