teambuilding bratul borcea, atractii turistice Calarasi, Pacuiul lui Soare, Romania

Orasul CALARASI este o veche asezare romaneasca, care a preluat numele priceputilor calareti medievali din Tarile Romane, ce se numeau calarasi.

Calarasii si-au stabilit mai apoi capitenia la Rosiorii de Vede, un oras infiintat ca si Ruse-ul bulgaresc de stramosii Imparatului valah Rosu, si probabil ca din acest motiv mai apoi, calaretii de elita ai Tarii Romanesti s-au numit rosiori. Renumele si priceperea calarasilor pare ca s-a mostenit la calarasenii din ziua de astazi, care acum strunesc cu aceeasi dibacie caii putere ai motoarelor de pe barcile lor…

Pe calaretii calarasi i-am „intalnit” si la moartea crudului domnitor Mircea Ciobanul- sotul Doamnei Chiajna, cand acestia isi frecau caii cu praf de pusca ca sa lacrimeze…

Orasul Calarasi a fost pentru noi o optiune de weekend la aglomerata Marea Neagra. Aici, pe Bratul Borcea, am ajuns la frumoase locuri impadurite, cu plaje si nisip din cel mai fin, udat de racoroasa apa a Dunarii.

Iar distractia data de compania numeroasa, plimbarile nautice si mancarea la ceaun in lumina focului de tabara, ne-au desavarsit cateva minunate sfarsituri de saptamana.

teambuilding bratul borcea, atractii turistice Calarasi, Pacuiul lui Soare, Romania
APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Am vizitat cu aceste ocazii si CETATEA VICINA DE PE INSULA PACUIUL LUI SOARE, o renumita cetate bizantina construita in anii 900, care a a fost la acel moment in aceasta zona o importanta putere comerciala. Decazuta incepand cu anii 1200, Cetatea Vicina ne-a mai pastrat pana astazi doar cateva ziduri, ce se oglindesc triste in apa Dunarii.

teambuilding bratul borcea, atractii turistice Calarasi, Pacuiul lui Soare, Romania

Merita sa petreceti ceva timp si in Orasul Calarasi, care, in ciuda aspectului sau saracacios si industrial, ascunde cateva locuri interesante de vizitat, cum sunt: Muzeul Dunarii de Jos, Faleza Dunarii, gradina zoo si cateva statui.

Am vizitat MUZEUL DUNARII DE JOS din Calarasi in principal pentru a vedea obiectele gasite la Cetatea Vicina, dar am gasit aici mult mai multe obiecte arheologice interesante, expuse intr-un muzeu organizat la standarde moderne.

Am admirat in MUZEUL DUNARII DE JOS o frumoasa reconstituire a unui sat gumelnitean, cum am vazut si la Muzeul Campiei Boianului. Mi-au placut multimea de vase si altare deosebite ce au apartinut culturilor Boian si Gumelnita, Cavalerul Trac intalnit in mai multe locuri la noi in tara- la Muzeul de Istorie Constanta, la Vila Florica a Bratienilor, la Cetatea Histria si la Manastirea Rupestra Cetateni Negru Voda, apoi imensul sarcofag, o stela funerara si interesante obiecte romane, un tezaur organizat ca la Muzeul BNR sau la Manastirea Tismana, s.a.m.d.

Program de vizitare: zilnic 10-18. Taxa de vizitare 4 lei, elevi-studenti 1 leu.

http://mdj-calarasi.ro/

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Am plecat apoi spre sectia de arta si etnografie a muzeului, dar acasta era inchisa, asa ca ne-am intors pentru o placuta plimbare pe Faleza Dunarii. Aceasta faleza nu se compara cu falezele Dunarii de la Galati, Braila sau Tulcea, fiind mult mai modesta. Este totusi peste plajele sau malurile Dunarii din orasele Giurgiu, Turnu Magurele, Harsova, Zimnicea, Corabia, Oltenita, Calafat sau Drobeta Turnu Severin. Are si ea amenajate un loc de joaca pentru copii si un parculet cu statui. In apropierea falezei se afla Gradina Zoologica Calarasi, dar pe care nu am vizitat-o cu aceasta ocazie datorita caniculei…

Chiar daca nu tocmiti pe cineva cu barca ca sa va duca intr-un loc mai retras sau pana la Cetatea Vicina, puteti sa va relaxati pe plajele Orasului Calarasi si sa luati masa la un restaurant pescaresc de la malul Dunarii. Si cum distanta de la Bucuresti e destul de scurta, Calarasiul poate sa fie o destinatie de aceeasi zi, intr-un weekend fara planuri…

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta!  Va invit in incheiere sa descoperiti pe harta de pe taradacilor.ro peste 600 de obiective turistice din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts