PACUIUL LUI SOARE SI DISTRACTIE NAUTICA PE BRATUL BORCEA

teambuilding bratul borcea, atractii turistice Calarasi, Pacuiul lui Soare, Romania

CALARASI este o veche asezare romaneasca care a preluat numele priceputilor calareti medievali ai Tarilor Romane. Calarasii si-au stabilit mai apoi capitenia la Rosiorii de Vede, un oras infiintat ca si Ruse-ul bulgaresc de stramosii valahului imparat Rosu si probabil ca din acest motiv mai apoi, calaretii de elita ai Tarii Romanesti s-au numit rosiori.

Pe calarasi i-am “intalnit” si la moartea crudului domnitor Mircea Ciobanul, sotul doamnei Chiajna, cand acestia isi frecau caii cu praf de pusca ca sa lacrimeze. Iar aceasta stare de spirit si renumele de mai sus pare ca s-a mostenit la calaraseni, care acum strunesc cu aceeasi dibacie caii putere din motoarele barcilor lor.

Orasul Calarasi a fost pentru noi o optiune de weekend la aglomerata Marea Neagra.  Aici, pe Bratul Borcea, un prieten care cunoaste bine zona, ne-a dus la locuri de plaja cu nisip fin si la racoroasa apa a Dunarii.

Iar distractia data de compania numeroasa, plimbarile nautice si mancarea la ceaun in lumina focului de tabara, ne-au desavarsit cateva minunate sfarsituri de saptamana.

teambuilding bratul borcea, atractii turistice Calarasi, Pacuiul lui Soare, Romania

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Am vizitat cu aceasta ocazie si CETATEA VICINA DE PE INSULA PACUIUL LUI SOARE, o renumita cetate bizantina construita in anii 900, care a fost in zona o importanta putere comerciala. Decazuta incepand cu anii 1200, ne-a mai pastrat pana astazi doar cateva ziduri ce se oglindesc triste in apa Dunarii.

teambuilding bratul borcea, atractii turistice Calarasi, Pacuiul lui Soare, Romania

Am vizitat MUZEUL DUNARII DE JOS din Calarasi in principal pentru a vedea obiectele gasite la cetatea Vicina, dar am gasit aici mult mai multe obiecte arheologice interesante, expuse intr-un muzeu organizat la standarde moderne.

Am admirat frumoasa reconstituire a unui sat gumelnitean, cum am vazut la Muzeul Boianului, o multime de vase si altare deosebite ce au apartinut culturilor Boian si Gumelnita, pe Cavalerul Trac intalnit in mai multe locuri la noi in tara: la Muzeul de Istorie Constanta, la Vila Florica a Bratienilor, la Cetatea Histria si la Manastirea Rupestra Cetateni Negru Voda, un imens sarcofag , o stela funerara si interesante obiecte romane, un tezaur organizat ca la Muzeul BNR sau Tismana, s.a.m.d.

Program de vizitare: zilnic 10-18. Taxa de vizitare 4 lei, elevi-studenti 1 leu.

http://mdj-calarasi.ro/

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Am plecat apoi spre sectia de arta si etnografie a muzeului, dar acasta era inchisa, asa ca ne-am intors pentru o placuta plimbare pe Faleza Dunari. Aceasta nu se compara cu falezele Dunarii de la Galati, Braila sau Tulcea, fiind mult mai modesta, dar are si ea amenajate un loc de joaca si un parculet cu statui, iar in apropiere se afla Gradina Zoologica Calarasi.

Chiar daca nu tocmiti pe cineva cu barca ca sa va duca intr-un loc mai retras sau pana la Cetatea Vicina, puteti sa va relaxati la plajele orasului si sa luati masa la un restaurant pescaresc de la malul Dunarii, asa cum am mai facut-o si la Giurgiu sau Turnu Magurele. Si cum distanta de Bucuresti e destul de scurta, Calarasiul poate sa fie o destinatie de aceeasi zi, intr-un weekend fara planuri…

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Te rog sa dai share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

Related Post

4 gânduri despre „PACUIUL LUI SOARE SI DISTRACTIE NAUTICA PE BRATUL BORCEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixty three − = 54