VAMA BUZAULUI este o statiune curata, bine amenajata si foarte linistita- fapt datorat pozitionarii sale in afara drumurilor principale care fac legatura intre Buzau si Brasov, sau intre Bucuresti si Brasov. Fata de Cheia, Vama Buzaului este situata pe partea cealalta a Muntilor Ciucas, la gura unei trecatori din Transilvania spre Tara Romaneasca, si gazduia in trecut o vama si hanuri in care se puteau odihnii calatorii. Acum in Vama Buzaului se gasesc cateva pensiuni turistice dragute, iar principalele obiective turistice sunt traseele spre Muntii Ciucas, Cascada Urlatoarea, Rezervatia de Zimbri de la Valea Zimbrilor si o tabara de sculptura in lemn cum am mai vazut la Platoul Meledic.
Vezi aici cateva cazari interesante din Vama Buzaului.

CASCADA URLATOAREA din Vama Buzaului este diferita ca si infatisare de Cascada Urlatoarea din Busteni, aceasta fiind formata din mai multe cascade rasfirate pe un teren cu o piatra calcaroasa de culoare rosie.
Din anumite puncte de vedere Cascada Urlatoarea din Vama Buzaului seamana mai mult cu cascadele Pisoaia din Apuseni, cu Clocota din Geoagiu Bai, cu Biger, sau cu cea vazuta in Toplita. Interesant este ca poti sa mergi pe ea fara sa aluneci, la fel ca la Cascada Clocota din Geoagiu si ca poti sa o admiri mult timp de la distanta, de la masutele de picnic amenajate pe marginea drumului.
























REZERVATIA DE ZIMBRI de la Vama Buzaului este mai prietenoasa cu copiii si mai bine amenajata fata de cele din Neamt si Bucsani.
Intrarea s-a scumpit, fata de ce informatii gasisem pe internet, trebuind sa platesc acum 15 lei de adult si 5 lei de copil. Merita totusi sa vizitati aceasta rezervatie de zimbri avand in vedere ca sunt amenajate locuri de joaca pentru copii, casute cu gogosi autentice, clatite, inghetata, branzeturi, s.a.m.d. Nu exista un turn de observatie ca la Bucsani, dar zimbri sunt ingraditi in partea din fata, astfel incat sa poti sa faci o scurta plimbare in jurul parcului si sa-i observi mai bine. Mi-a placut peisajul montan inconjurator si faptul ca zimbri de aici convietuiesc cerbi si ciute.






In functie de varianta de drum pe care o alegi ca sa ajungi la Vama Buzaului, mai poti vizita o multime de obiective turistice pana la destinatie. Daca mergi pe DN 1 atunci pe langa obiectivele turistice din Brasov mai poti intra pe la bisericile fortificate de la Prejmer si Harman. Daca alegi drumul prin Cheia te poti opri la Zamfira si la Casa Memoriala Nicolae Iorga din Valenii de Munte, iar daca alegi drumul mai lung pe la Intorsura Buzaului te poti abate putin pe la Casa cu Blazoane, Cascada Pruncea, Babele de la Ulmet, Biserica in stanca Alunis, Manastirea
Apostolache, Conacul Bellu, Crama 1777, s.a.m.d.
Vezi aici cateva cazari interesante din Vama Buzaului.
Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee interesante din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

One Comment