CHEIA SI MINUNATUL TRASEU PANA LA VARFUL CIUCAS

Pana la VARFUL CIUCAS, de la cabana cu acelasi nume, am avut un traseu spectaculos si accesibil in acelasi timp. Poate fi un traseu de o zi din Bucuresti, un traseu care iti ofera peisaje incredibile, cu masive de piatra de forme ciudate si grohotisuri spectaculoase asezate pe un fundal de imagini alpine. Este un traseu usor, de cel mult doua ore, pe care este greu sa te ratacesti si care poate fi parcurs si cu un copil de peste 7 ani.

Bucuresti, Cheia

Drumul pana in fata cabanei Ciucas este pietruit si bine intretinut, dar totusi ai nevoie de o masina de teren tip Dacia Duster, pentru ca ultima parte este mai abrupta. Daca nu ai o astfel de masina atunci o poti lasa chiar inainte de ultima panta si sa parcurgi pe jos cele cateva minute ramase pana la cabana.

Traseu Varful Ciucas (40)

Traseu Varful Ciucas (4)

Este bine ca la intoarcere de la Varful Ciucas sa cobori pe traseul din dreapta, unde, te poti opri si la un minunat picnic dar si la cules de afine sau merisoare, care sunt din belsug aici.

In weekend-ul in care am ajuns la Varful Ciucas noi ne-am cazat in statiunea CHEIA, dar la fel de bine puteti sa va cazati si la CABANA CIUCAS, doar ca de aici, o sa va fie mai greu daca vreti sa mai vizitati si altceva in zona. Din Cheia am mai ajuns si la MUNTELE ROSU, de unde se mai poate incepe traseul spre Varful Ciucas, la fermecatoarea Traseu Varful Ciucas (6)

MANASTIRE SUZANA, iar cu alta ocazie am vazut in Cheia si Muzeul Florilor de Piatra. Un alt lucru care se mai poate face in zona este sa pescuiti in Lacul Maneciu sau sa ajungeti la cetatile de la Tabla Butii- fostul drum istoric ce facea legatura intre Ardeal si Transilvania. Aici am incercat sa ajung cu o alta ocazie, venind dinspre Cerasu spre Maneciu si am dat peste un peisaj extraordinar dar cu un traseu dificil pentru o masina berlina.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Cu drag iti urez calatorie placuta!

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar de acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

Related Post

4 gânduri despre „CHEIA SI MINUNATUL TRASEU PANA LA VARFUL CIUCAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + two =