La Poiana Brașov (1020m) am fost de nenumărate ori, și la ski și doar la relaxare, dar niciodată nu am urcat pe jos până la Cabana Postavaru (1604m) sau până pe Vârful Postavarul (1799m). Acum, într-o toamnă târzie, când ne programasem o ieșire la munte cu o gașcă de prieteni, ne-am propus să facem si acest traseu ușor, ca să ne umplem timpul avut până la ora la care puteam să ne cazăm. 

GASESTE AICI O SELECTIE DE CAZARI INTERESANTE CU PISCINA DIN POIANA BRASOV.

Noi ne propusesem să urcăm cu telegondola până la Cabana Postavaru, și de acolo, într-o jumătate de oră, să facem o drumeție până pe Vârful Postavaru. Voiam să urcăm cu telegondola pentru ca eram însoțiți de o trupă de copii, și nu voiam să le stricăm din prima zi cheful pentru celelalte două zile de trasee, dar și pentru ca voiam apoi să mâncăm la un restaurant recomandat în Brașov. Dar planul de acasă nu s-a potrivit cu vântul găsit la fața locului și cu nefuncționarea telegondolei, așa ca ne-am pornit să urcăm pe jos. Am lăsat mașina în parcarea cu plata de lângă telegondolă și am pornit în sus pe drumul forestier ce lasa stația de telegondola în dreapta. Știam ca putem să urcăm mai ușor pe drumul forestier, sau putem să o luăm prin pădure pe traseul cu marcaj cruce roșie.

Începusem sa mergem pe drumul forestier, dar la un moment dat, am intrat pe traseul prin pădure, unde nu bătea așa de tare vântul și unde aflasem ca este și un izvor.

Traseul prin pădure se intersectează de multe ori cu drumul forestier și cu traseele de montain-bike așa ca a trebuit să fim atenți să nu ne trezim cu o bicicletă peste noi. Tot traseul a durat circa două ore, sau poate puțin mai mult, dar a fost făcut cu multe pauze.

Ajunși la cabana Postavaru, ceaiul cu Jagermeister și gulașul cu găluște ne-a răsplătit efortul depus până aici, dar totodata nici nu am mai reușit să-i  convingem pe cei mici să mai urcăm până pe Vârful Postavaru, deci o sa lăsăm acest vârf în lista, pentru altă ocazie. Copiii au urcat totuși pe o diferență de nivel de cca 600 m, așa ca suntem mândri de ei. Cabana Postavaru sau Vila Julius Romer – Postavaru a fost în 1883 prima cabana de pe Postavaru. Cabana s-a numit initial Schulerhütte – Cabana Schuler, dupa numele sasesc al Postăvarului. Cabana are o atmosferă prietenoasa si familiara, cu poze de familie pe pereți, cu lemn pictat, cu flori la ferestre. 

Am zăbovit la cabana Postavaru destul de mult timp, și cum începea deja să se însereze, am pornit la drum și ne-am întors spre locul de parcare.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Nu ne-am cazat cu aceasta ocazie in Poiana Brasov, asa ca am pornit apoi spre cazarea noastră din Plaiul Foii. Poti verifica aici pretul si disponibilitatea de cazare la Pensiunea Avalanche.

Din Poiana Brașov se pot vizita obiectivele turistice din Brașov și bisericile fortificate Prejmer, HarmanCodleaCristian, Manastirea Rupestra Sinca Veche, cetatea cavalerilor teutoni de la FeldioaraCetatea RasnovuluiCascada Urlatoarea si Rezervatia de Zimbri de la Vama BuzauluiCanionul 7 ScariCascada Tamina, statiunile PredealSinaiaBusteni, s.a.m.d.

PENTRU O SELECTIE DE CAZARI INTERESANTE DIN BRASOVA APASA AICI.

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta!  Va invit in incheiere sa descoperiti pe harta de pe www.taradacilor.ro peste 500 de obiective turistice din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *