O alta destinatie minunata in zona Deltei Dunarii este si GURA PORTITEI. Un loc special, care te duce cumva cu gandul la plajele unei insule exotice. O imagine de paradis, completata noaptea de dansul acvatic al vietatilor ei fluorescente.

Am gasit la Gura Portitei multa liniste si relaxare. Am facut bai in mare si am fost rasfatati cu mult soare si nisip din cel mai fin.

Pentru cei ce se plictisesc repede, Gura Portitei le poate face cunostinta cu Delta Dunarii, in circuite cu barca cu motor sau in linistite plimbari cu caiacul.

Infoturism, Gura Portitei (18)

In Gura Portitei gasesti o oferta de cazare care pleaca de la cort- amplasat in buza marii si pana la vile cu aer conditionat. Cei care se cazeaza la cort au la dispozitie dusuri si toalete.

La cherhanaua din Gura Portitei, foarte frumos amenajata in stil deltaic, am mancat pe saturate peste, dar si mancaruri traditionale.

Frumoasa mare salbatica de la Gura Portitei te asteapta sa o admiri de la barul de pe plaja, sau de pe marginea piscinei, iar daca te intorci in partea opusa, poti admira de sub foisoarele de stuf si frumusetea neintrecuta a Deltei.

Gura Portitei este locul din Romania unde ai parte in conditii bune de confort, si de Delta Dunarii, si de Marea Neagra.

Infoturism, Gura Portitei (27)

Noi am ajuns in raiul de la Gura Portitei plecand cu vaporasul din JURILOVCA . Acesta costa in jur de 60 de lei de persoana dus/intors, dar la fel de bine se poate lua o barca rapida din orice parte a Deltei Dunarii. Am inteles ca se mai poate ajunge aici si de la VADU, mergand pe uscat cu motociclete, biciclete sau cu ATV-uri.

Gura Portitei, un fost sat de pescari, s-a format asa cum este astazi in anii ’70, in urma inchiderii cu o fasie de pamant a Lacului Golovita.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta!  Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee de pe harta taradacilor.ro: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *