DIN BAZNA LA CASTELUL HALLER, CASTELUL PEKRI SI VELT

Castelul Haller, Transilvania, Obiective turistice Romania

Un alt traseu care se poate face din Bazna, alaturi de cele spre Boian, Cetatea de Balta, Curciu si Darlos, este cel inspre Targu Mures. Un traseu pe care am descoperit doua intesesante conace, Haller si Pekri, precum si vechea biserica saseasca fortificata din Velt.

Din Bazna la Velt, OZD si Ogra

CASTELUL HALLER a fost construit in anii 1600, iar forma actuala o primeste intre anii 1700-1800. A fost retrocedat si in prezent este frumos restaurat. Castelul este amenajat ca si pensiune, dispune de un restaurant si gazduieste diverse evenimente cu teme de epoca. Merita vizitat mai ales in cadrul acestor evenimente speciale dar si in afara lor, cand ineditul cazarii la un castel se va pastra in amintiri frumoase pentru mult timp.

Castelul Haller, obiective turistice in Romania, atractii turistice judetul Mures

Am intrat si in satul sasesc VELT, ca sa-i explorez biserica fortificata. Aceasta a fost construita in anii 1400 si este frumos amplasata pe marginea paraului ce strabate satul.

CASTELUL PEKRI din satul OZD dateaza din anul 1700 si a fost o resedinta nobiliara apartinand unui general al armatei curutilor, din Razboiul anti-habzburgic al lui Racokzi. Si acesta a suferit in urma razboiului asemenea Cetatii Trascaului si a Castelului Lazarea, fiind mai apoi afectat de comunisti si transformat in C.A.P.

In prezent conacul este in curs de renovare si nu se poate vizita la interior, dar scurta abatere de la drumul principal ne-a facut mare placere, descoperind astfel un alt monument istoric al tarii si bucurandu-ne de leaganul imens de langa conac, de linistea retrasului sat OZD, de interesantele sale case frumos decorate si de fazanul parca venit sa se mire de paunul desenat pe una dintre acestea.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Pe lacurile de la IERNUT din zona puteti face chiar si o partida de pescuit. Iar daca nu sunteti mare amator, va recomand sa mergeti sa admirati sculpturile in piatra de la Oarba de Mures.

Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Te rog sa dai share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

Un gând despre „DIN BAZNA LA CASTELUL HALLER, CASTELUL PEKRI SI VELT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *