Am ajuns iar in zona Parcului Gradina Icoanei si am fost surprins sa gasesc cu aceasta ocazie un festival si sa pot vizita Casa Memoriala Ion Mincu si Biserica Anglicana, iar apoi in apropiere Biserica Armeneasca.

CASA ION MINCU este casa in care a locuit marele nostru arhitect. A cumparat casa la sfarsitul anilor 1800 de la un arhitect italian si a modificat-o, punandu-si amprenta proprie cu stilul neoromanesc in ancadramentele usilor, in cornise, braie, ferestre, scarile interioare de lemn. Casa apartine acum Ordinului Arhitectilor din Romania.

Ion Mincu a proiectat capela Cantacuzino din Cimitirul Bellu, anexa Manastirea StavropoleosCatedrala Sfintii Petru si Pavel din Constanta, Casa Doina de pe Kiseleff, Scoala Centrala de Fete din BucurestiPalatul Administrativ din Galati, iar numele lui a fost dat Universitatii de Arhitectura Bucuresti.

Am remarcat inca de la intrare in Casa Memoriala Ion Mincu, scarile din fata casei- care au o prelungire ce era foarte utila pentru cei ce coborau din trasurile vremii.

Mi-a placut ca Ion Mincu a preluat de la bisericile romanesti acolada care-i inconjoara blazonul si braul zimtat de pe fatada casei, iar in interiorul casei, medalioanele cu sfinti pictate pe pereti si modelele arhaice din balustradele de lemn.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

BISERICA ANGLICANA este singura de acest fel din Bucuresti. A fost construita pe un teren primit cu titlu gratuit de la Statul Roman, de ambasadorul Marii Britanii. Biserica Anglicana a fost construita si cu sprijinul Reginei Maria a Romania, ea fiind de neam englez.

Aceste doua obiective turistice din Bucuresti se afla in vecinatatea vechiului Cartier Armenesc si daca tot sunteti aici, va invit daca mai aveti timp, sa vizitati in apropiere Muzeul Pallady, gazduit de Casa Melik– cea mai veche constructie civila a Bucurestiului si Biserica Armeneasca.

BISERICA ARMENEASCA este deschisa in fiecare zi pana la orele 14, fara taxa de vizitare si mi-a amintit de orasul Gherla sau Armenopolis- unde am vazut opera celebrului pictor Rubens. Biserica Armeneasca a fost proiectata de Dimitrie Maimarolu- arhitectul intalnit la Palatul Patriarhiei si la Cercul Militar de pe Calea Victoriei.

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie culturala! Pentru alte obiective turistice si istorice din Bucuresti va rog sa cititi articolele din meniul: https://www.taradacilor.ro/category/obiective-turistice-in-bucuresti/

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *