Cu ocazia vizitarii MUZEULUI THEODOR PALLADY, am admirat si cea mai veche casa din Bucuresti, sau una dintre cele mai vechi, ce dateaza de la mijlocul anilor 1700. Cladirea este un monument de arhitectura si a fost construita de catre un armean. A preluat ulterior numele lui Iacob Melik – scriitor si matematician roman, un alt proprietar de origine armeana, dar cu mai mare notorietate.
Muzeul gazduieste in principal operele de arta ale marelui pictor roman Theodor Pallady, donate Statului Roman de catre prietenul acestuia si colectionar de arta al vremii, directorul bancii interbelice Marmorosk-Blank.
Nu sunt chiar un fan de-al lui Pallady, deoarece imi plac mai mult peisajele, decat natura moarta si portretele realizate preponderent de acest artist. In plus, mai toate femeile regasite in tablourile lui Pallady nu sunt chiar pe gustul meu. Nu exprima o frumusete gingasa, ci au forma fetei taioasa, dreapta. Pe deasupra, parca nici nu erau in cea mai buna zi a lor, fiind surprinse de artist incruntate…
Totusi, vizita la Muzeul Theodor Pallady m-a bucurat. Am admirat arhitectura si frumoasa amenajare interioara a cladirii, interesante obiecte de arta, tapiserii si mobilier, sculptura si ceramica.
Din arhitectura cladirii Muzeului Theodor Pallady memorabil mi s-a parut cerdacul inchis. Sprijinit pe coloane de lemn si foarte luminos, gazduia la momentul vizitarii ore de pictura pentru copii. Am apreciat acest lucru, pentru ca mi se pare un cadru perfect pentru initierea in arta a copiilor si l-am retinut pentru a-mi aduce si eu aici baietelul.
Pret bilet: 10 lei. Program de vizitare: luni, marti inchis, miercuri-duminica, mai.-sept. 11-19, oct.-apr. 10-18.Adresa: Str. Spatarului nr. 22. Sau apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google, iar acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatie…
http://www.mnar.arts.ro/Muzeul-Theodor-Pallady
Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea escapada culturala. Pentru alte obiective turistice si istorice din Bucuresti va recomand sa rasfoiti articolele din meniul: https://www.taradacilor.ro/category/obiective-turistice-in-bucuresti/
13 Comments