Muzeul Fotbalului Bucuresti, Romania, obiective turistice, Hagi, Figo, Maradona, Ibrahimovic, Desaily, Koeman, Mattaus, Maldini, Ronaldo, Le Saux, Camataru, Popescu

La MUZEUL FOTBALULUI DIN BUCURESTI am ajuns împreuna cu un bun prieten și cu baietii noștri – amândoi pasionați de acest sport. Acest muzeu dedicat fotbalului, se afla in Centrul Vechi, intr-o cladire frumos renovată si amenajată la interior intr-un stil modern.

La parterul MUZEULUI FOTBALULUI DIN BUCURESTI este un magazin cu suveniruri și articole dedicate fotbalului, precum si un Bistro-bar- unde se pot urmări meciuri de fotbal.

La primul etaj al MUZEULUI FOTBALULUI DIN BUCURESTI am vizitat ‘Camera Românească’ – o zona dedicata legendelor fotbalului românesc. Sunt expuse aici tricourile și realizările câtorva mari fotbaliști romani, cu sunt: Gheorghe Hagi, Radion Camataru, Nicolae Lupescu, Nicolae Dobrin, Anghel Iordănescu, Stefan Sames, Marius Lăcătuș, Marcel Raducanu, Costică Stefanescu.  In alte vitrine am mai văzut fanioane ale unor vechi echipe românești de fotbal, insigne, autografe, brelocuri, un program oficial de meci, reviste, timbre, istoria fotbalului feminin, s.a.m.d.

In camera “Experience Room” de la MUZEUL FOTBALULUI DIN BUCURESTI au fost amplasate o serie de ecrane- prin intermediul cărora organizatorii au încercat sa ne introducă in atmosfera unui meci de fotbal. Tot aici sunt expuse tricourile mai multor jucatori internaționali celebri, cum sunt: Diego Armando Maradona, Hristo Stoicikov, Lothar Matthaus, Paolo Maldini, Marcel Desailly, Erwin Koeman, Ronaldo, LUIS Figo, Le Saux, Zlatan Ibrahimovic.

Interesante au fost și cele doua machete de stadioane făcute din piese Lego -Camp Nou si Santiago Bernabeu, o colecție de ghete vechi de fotbal- cu evoluția lor încă din 1850 și o colecție de mingi vechi de fotbal- cu evoluția lor din 1930.

Sunt amenajate in MUZEUL FOTBALULUI DIN BUCURESTI și câteva zone multimedia și de joaca – zone in care baietii noștri au petrecut bineînțeles cel mai mult timp. Ca la o conferința de presa, baietii noștri s-au pozat la masa cu microfoane, au comentat un meci de fotbal in timp ce erau înregistrați, au intrat in rolul de portar-


atunci când au încercat sa apere câteva suturi la un joc timp Kinect, au tras la poarta ca Messi sau Ronaldo in zona de Penalty Corner, iar in zona de Kick Radar si-au măsurat puterea loviturii, încercând sa-l depășească pe Roberto Carlos.

Adresa: strada Gabroveni 24, Bucuresti

Program de vizitare: marti-duminica 11-19.

https://footballmuseum.ro

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Pentru alte obiective turistice si istorice din Bucuresti va recomand sa rasfoiti articolele din meniul: https://www.taradacilor.ro/category/obiective-turistice-in-bucuresti/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *