DRUMETIE CU COPIII IN MUNTII BAIULUI

Drumetie cu copiii in Muntii Baiului, varful Baiutu, Sinaia, Busteni, Azuga telegondola, Piscu cainelui, cu bicicleta, Culmea Zamora,

O drumetie in MUNTII BAIULUI nu mai facusem de mult, asa ca era timpul sa revizitam acesti domoli munti. Voiam sa ne umplem weekendul de toamna tarzie undeva pe o creasta descoperita ca sa ne incalzeasca soarele, si sa fie o drumetie usoara in care sa ne luam si copilul. Dupa ce am verificat starea vremii si programul telegondolei din Azuga, am dat sfoara in tara la alti parinti cu copii, astfel incat sa fim cat mai multi si distractia sa fie mai mare. Planul era sa facem putina mircare in aer curat si dupa ce ne opream pe la un restaurant in statiunile de pe Valea Prahovei, sa ne intoarcem in Bucuresti.

Am plecat de dimineata din Bucuresti si ne-am lasat masinile in parcarea gratuita de la Telegondola Azuga. De acolo am urcat cu telegondola pana sus la partia Sorica- partia mea favorita din Romania.

De acolo ne-am propus sa mergem timp de o ora pana la Varful Baiutu (1817m), sau pana cand se plictisesc copiii, si apoi o ora inapoi. Traseul total este mai lung, si poate duce spre Culmea Zamorei cu coborare in Busteni, apoi Varful Piscu Cainelui si coborare in Sinaia, Posada sau Comarnic. Marcajul traseului este cruce rosie si se continua cu marcaj dunga rosie.

Am pornit astfel lejer pe culmea muntilor Baiului, privind cu admiratie pe partea dreapta spre frumosii Munti Bucegi pe care i-am admirat si iarna cand ne lasam pe schiuri spre partia Sorica, iar pe partea stanga privind pana departe in zare, ca si cum am fi fost pe Transalpina, Transbucegi sau Transfagarasan. Privind in stanga spate puteam admira Muntii Piatra Craiului, Magura si Postavarul.

Asa cum s-a intamplat si pe alte trasee, si pe acesta, copiii nostri au alergat tot timpul, infruntand vantul obraznic. Au aruncat cu pietre in baltile formate inainte cu o noapte, s-au jucat, au fluierat si s-au distrat de minune spre incantarea parintilor.

Punctul nostru final a fost la o rascruce in fata Varfului Baiutu, unde traseul acesta se desprinde si spre stanga, si ducea la Lacul Orjogoaia (un traseu pe care il lasam pe anul viitor).

A fost un traseu usor, care se face si cu bicicleta, un traseu pe care nu te poti pierde, cu privelisti minunate, un traseu perfect pentru orice anotimp.

La intoarcere copiii au mai vrut o tura cu telegondola pana jos, iar o parte dintre adultii care nu au fost satisfacuti de efortul depus, am luat-o in alergare usoara pe partia Sorica, pana jos in parcare.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Ajunsi in Sinaia am ales un restaurant cu recomandari bune si apoi ne-am intors satisfacuti spre Bucuresti.

Daca va cazati pe Valea Prahovei va recomand sa vizitati din obiectivele turistice din Busteni, Sinaia sau Predeal, sau cand va intoarceti inapoi spre Bucuresti, sa vizitati din obiectivele turistice ale orasului PloiestiConacul Filipescuobiectivele turistice din Campina, Casa Domneasca de la Brebu, s.a.m.d.

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Va rog sa distribuiti pe retelele de socializare pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

PS: Apasati mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si veti ajunge direct la harta google, iar de acolo apasati butonul „navigare” ca sa ve duca direct la destinatia turistica…

Un gând despre „DRUMETIE CU COPIII IN MUNTII BAIULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *