drumetie Cetatea Neagra, Magura Codlei, traseu, obiectiv turistice Brasov, Romania

Am mai trecut prin orasul Codlea cand am facut un tur al bisericilor din jurul Brasovului si cand am vizitat frumoasa biserica fortificata din Codlea- ocazie in care am aflat de Eduard Morres si i-am admirat frumoasele sale picturi.

Atunci, nu aveam ca obiectiv sa urcam pe Magura Codlei, masivul muntos care este inconfundabil si atat de vizibil in depresiunea Brasovului. A ramas sa ne aventuram pe Magura Codlei cu prima ocazie, ori intr-un traseu de o zi din Bucuresti, ori cand vom face un alt citybreak in Brasov.

Micul oras Codlea se afla la circa 3 ore de Bucuresti si 20 de minute de Brasov, iar traseul pana pe Varful Codlea si la Cetatea Neagra dureaza circa 5 ore dus-intors.

Pe MAGURA CODLEI sunt 3 sau mai multe trasee. Noi am mers pe traseul marcat cu triunghi albastru, urmat de bulina rosie. Acest traseu incepe din zona POIANA MARULUI DULCE, unde puteti sa lasati masina, sau din poienita LIVE TO RIDE FESTIVAL unde sunt amplasate foisoare si gratare. Din poienita va trebui sa faceti stanga si, inainte de prima casa intalnita in cale, sa urcati pana o sa intalniti traseul ce vine din Poiana Marului Dulce.

Pana sa ajungem la Cetatea Neagra am trecut printr-o poienita, unde am facut un popas, si in care am gasit mai multi brasoveni care isi faceau provizii de leurda- pe care o foloseau in salate, in placinte sau o inghetau pentru iarna. Din poienita, traseul spre Cetatea Neagra se face spre stanga, iar spre dreapta se merge spre Varful Magura Codlei.

CETATEA NEAGRA este o fortificatie ridicata de vestitii cavaleri teutoni, ale caror cetati le-am vizitat la Feldioara si in Malbork din Polonia. Acum este in ruina, dar a meritat sa ajungem pana la ea si sa admiram privelistea inconjuratoare. Fecioara Maria era patroana ordinului, iar cavalerii teutoni au fost invitati de regele Ungariei ca sa apere recentele terenuri din Transilvania, adaugate regatului. Ordinul militaro-religios al cavalerilor germanici s-a infiintat la Acra, in Palestina, iar dupa invingerea fortelor cruciate acestia au ramas un timp in Tara Barsei. Timp de circa 14 de ani au ridicat aici mai multe fortificatii, si-au marit teritoriul spre Moldova si au facut incursiuni inspre Dunare, iar acest lucru a ingrijorat regalitatea maghiara care a venit cu oaste si i-a alungat.

Din Codlea se pot vizita usor si Biserica Prejmer, Biserica Harman, Cetatea Rasnov si Cascada Tamina.

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta!  Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee de pe harta taradacilor.ro: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *