HAIDETI PE VALEA DOFTANEI! PICNIC LA BARAJUL PALTINU SI O SCURTA DRUMETIE PANA LA VARFUL SECARIA.

Barajul Paltinu, Varful Secaria, obiective turistice Valea Doftanei, Prahova, Romania, Tesila, drumetie, traseu cu copiii

Pentru ca urma un weekend frumos de toamna, ne-am gandit sa ne reintoarcem pe Valea Doftanei, si asa am ajuns din nou pe la Casa Domneasca de la Brebu, Lacul Paltinu si Varful Secaria. Am anuntat prietenii despre planurile noastre inainte cu cateva zile, si ne-am strans patru familii doritoare de putin aer curat, un picnic, o scurta drumetie si incheiere cu masa de seara la un restaurant din zona.

Voiam sa ne ocupam doar sambata, pentru ca duminica aveam alte planuri, si sa ajungem cat mai repede la destinatie, fara sa ne aglomeram pe Valea Prahovei. Am ales astfel ca destinatie zona Valea Doftanei, cu obiectivele principale Barajul Paltinu si Varful Secaria, dar pentru ca a patra familie a plecat mai tarziu din Bucuresti, am inclus de dimineata in traseul nostru si o oprire la CASA DOMNEASCA A LUI MATEI BASARAB DE LA BREBU– un muzeu amplasat langa un lac pitoresc, si un loc special in care am gasit operele lui Nicolae Grigorescu si ale lui Sava Hentia.

Era o destinatie neplanificata, dar pe care am propus-o celorlate familii si pentru ca nu ei o vazusera pana acum. Noi am vizitat aceasta destinatie speciala de mai multe ori, si am vorbit de ea in alt articol, asa ca acum o sa pun aici doar cateva poze.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Dupa oprirea de la Brebu, unde am revizitat muzeul si ne-am jucat cu mingea in parcul din spate, de langa lac, am plecat mai departe spre BARAJUL PALTINU, un baraj imens realizat pe raul Doftana in anul 1971. Am mai fost aici acum cativa ani, intr-o vara, si ne-a placut mult locul. Lacul avea pe alocuri o culoare verzuie-turcoaz si era inconjurat de paduri dese, iar acum voiam sa-i admiram culorile tomnatice si sa facem pe pajistea imensa de langa lac un picnic. Anul acesta s-a si amenajat aceasta pajiste de catre Ciucas, cu foisoare de lemn si locuri de gratar- asa cum am vazut si la Brasov la Pietrele lui Solomon.

Este un loc perfect in care copiii au alergat in voie pe pajiste si s-au jucat cu paletele, iar noi ne-am bucurat de fericirea lor si de superprivelistea oferita de natura.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Dupa ce am incheiat picnicul, ne-am urcat in masini si am mers circa 20 de minute pana la intrarea in satul Secaria, de unde urma sa urcam pe VARFUL SECARIA (1149m) si sa admiram de sus Barajul Paltinu si Muntii Baiului, munti pe care ii vizitasem weekend-ul trecut. Masinile le-am lasat peste drum de antenele telefonice ce se vad pe dreapta la marginea drumului, intrand circa 50m pe un drum forestier.

Traseul este de fapt o drumetie usoara de facut cu copiii, dureaza circa 20-30 minute dus, si se parcurge pe un drum forestier greu inaccesibil cu o masina normala. Am gasit pe acest traseu cativa oameni care odata ajunsi in varf, coborau efectiv prin padure pana aproape de lac. Noi am ajuns in varf, am admirat peisajul, si dupa ce ne-am facut cateva poze am coborat la masini si am pornit spre restaurant.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Daca va cazati pe Valea Doftanei sau pe Valea Prahovei, va recomand sa vizitati si din obiectivele turistice din Busteni, Sinaia sau Predeal, sau cand va intoarceti inapoi spre Bucuresti, sa vizitati din obiectivele turistice ale orasului PloiestiConacul Filipescuobiectivele turistice din Campina, s.a.m.d.

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta.  Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee interesante din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

5 gânduri despre „HAIDETI PE VALEA DOFTANEI! PICNIC LA BARAJUL PALTINU SI O SCURTA DRUMETIE PANA LA VARFUL SECARIA.

  1. Multumesc pentru recomandare. Am facut azi acest traseu, pornind de la Casa Domneasca Matei Basarab si pana la barajul Paltinu si apoi urcand pe varful Secaria, ca sa admiram barajul de sus. Superb totul!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *