Corcova Trail Race

Auzisem de evenimentul de la CORCOVA de la un prieten, care aflase de el in cadrul unui eveniment corporatist, chiar de la unul dintre proprietarii cramei. Prietenul nostru se gandea sa participe la una dintre curse si ne-am hotarat in ultimul moment sa mergem impreuna cu el, dar ca si spectatori. Pana atunci cunosteam doar vinurile Corcova, pe care le-am incercat cu placere in cateva randuri, fiind si preferatele unei prietene de-a noastra.

http://www.corcova.ro/corcova.html

Chiar daca de data aceasta nu voiam sa participam la alergare, ne-a atras ideea inedita a evenimentului. Stiam ca atmosfera de sportivitate si multimea adunata la un astfel de eveniment creeaza o atmosfera faina, dar acum aveam in plus concurenti costumati haios, ce parcurgeau traseele prin vie si se racoreau la standuri cu vin- lucruri care cu siguranta transformau o atmosfera faina, intr-una memorabila. Si asa a si fost! Cine a mai participat la petreceri costumate, stie ce atmosfera misto se creeaza…

Corcova Trail Race

Nu a fost o competitie de tip Iron Man sau Triathlon, ci un eveniment “Sport and Fun”, un cupaj de miscare cu distractie. Cursele de alergare si de mountain bike au avut loc pe domeniul Cramei Corcova, pe traseele organizate printre dealuri impadurite si vita de vie. Corcova si Jirov sunt celor doua sate alaturate, care au dat si numele principalelor categorii de vinuri ale cramei. In plus, concurentii au fost incurajati sa vina cu familia, pentru ca li s-a pregatit si copiilor un mic concurs desfasurat in curtea cramei. De o savoare aparte s-a dovedit a fi podiumul celor mai interesante costume, la care au concurat cu darzenie echipa superoamenilor, tribul zulu, calugarul capucin, machedonul, puscariasul, s.a.m.d.

Trebuie sa stiti ca in cadrul evenimentului va puteti caza gratuit la cort pe gazonul cramei Corcova sau la o serie de pensiuni si hoteluri din zona- ale caror date le gasiti trecute pe site-ul evenimentului. Organizatorii s-au gandit la tot. Au pus la dispozitie dusuri si toalete ecologice, standuri cu mancare pentru carnivori si vegetarieni si locuri de luat masa. Practic nu trebuie sa va aduceti mancare de acasa, iar daca va lipseste ceva, exact peste drum, exista un mic magazin Profi, de la care va puteti alimenta. Pentru taxele de participare si alte detalii va recomand sa studiati in fiecare an site-ul oficial: http://corcova.trailrace.ro/

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Am aflat cu aceasta ocazie putin si despre istoria incarcata a podgoriei de la Corcova, zona cu traditie din anii 1600, cand Mihai Viteazul pomeneste intr-un document de viile unui boier de la Corcova, iar mai apoi zona devine faimoasa in perioda interbelica, pe cand era detinuta de printul Anton Bibescu, avocat, diplomat si scriitor. Acesta s-a nascut in faimoasa familie a Bibestilor, pe care i-am mai intalnit in calatoriile mele pe la Palatul Mogosoaia, Manastirea Bistrita, Casa Memoriala George Enescu. Anton Bibescu a cultivat mosia de aici cu vinuri nobile vinificate de un oenolog francez, prezentat acestuia de marele Nicolae Titulescu.

Corcova Trail Race

Turismul oenologic sau viticol este in plina dezvoltare in Romania, iar zona viticola Corcova merita cu siguranta cel putin o vizita. Va recomand astfel, sa includeti in traseele voastre si vizita la o crama, atunci cand vizitati obiectivele turistice ale zonei, pentru ca istoria, arta, arhitectura, natura si calatoriile se completeaza perfect cu nobletea vinului. La Corcova s-au nascut doua vinuri ce au devenit faimoase mai ales in Franta, unde printul petrecea o buna parte a anului, doua cupaje cu denumiri amuzante: Corcovin si Corcovel. Am inteles ca nu se mai gaseste reteta originala a acestor doua cupaje, dar am incercat la Crama Corcova mai multe vinuri foarte bune, care probabil incearca sa redescopere reteta pe baza de Cabernet. M-au impresionat in primul rand vinurile rosii. Pe primul loc Cuvee Racoveanu- un cupaj de Cabernet Sauvignon cu un strop mai putin de Merlot, ce poarta denumirea dealului din care sunt recoltati strugurii. Initial numele dealului m-a facut sa ma gandesc la Glogoveanu, a carui cula am vizitat-o foarte aproape, dar era alt nume…am gasit informatii despre un anume Racoveanu- un ziarist si legionar, ce s-a nascut in zona, probabil din familia care detinea la un moment dat o mosie aici. Apoi mi-a placut Cuvee Boheme- cu o eticheta discreta, dar eleganta, tot un Cabernet Sauvignon cu Merlot, dar in cantitati egale si mai putina cantitate maturata. Si nu in ultimul rand preagustoasa noastra Feteasca Neagra, cu o eticheta ce aminteste de motivele traditionale romanesti. Pe alb s-a evidentiat Savignon Blanc-ul, iar pe rose-ul in voga, cel sub marca Corcova.

Pe langa conacul si vechea biserica – ce necesita renovare, s-au pastrat pe domeniu si urmele greoaie ale vechiului IAS comunist, iar acum coabiteaza impreuna, in timp ce proprietarii Damboviceanu si Roy incearca incet, incet, sa le slefuiasca imaginea si sa le puna in valoare.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

In zona sunt destul de multe obiective turistice si istorice interesante pe care le puteti vizita in pauzele evenimentului. Astfel, daca nu sunteti obositi si sunteti o fire curioasa, mereu pusa pe descoperiri, va invit sa admirati obiective aflate la o ora distanta: Podul lui Dumnezeu, monumentul de la Pades, Manastirea Tismana si muzeul Bnr de aici, monumentele lui Brancusi din Targu Jiu sau casa sa memoriala din Hobita, Manastirea Strehaia sau Manastirea Gura Motrului, Casa memeoriala Tudor Vladimirescu, Drobeta Turnu Severin si Cula lui Tudor Vladimirescu, Cula Cutui si Cula Glogovenilor. Noi am vizitat cateva mai apropiate, profitand de orele de somn ale copiilor, iar pe restul le-am vizitat la sosirea din Bucuresti, alegand traseul pe la Targu Jiu si la plecare, trecand si pe la Cetatea lui Dinescu.

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta!  Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee interesante din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts