O ZI DE RELAXARE LA BAILE FIGA, CU OPRIRE PE LA CASTELUL BETHLEN DIN ARCALIA

Castel Arcalia, Bistrita Nasaud, Bethlen, obiective turistice Romania, Transilvania

Din Bistrita, Cluj Napoca sa chiar Targu Mures va recomand un traseu de relaxare la Baile Figa si vizitarea minunatului castel din Arcalia.

In functie de directia din care veniti mai puteti vizita pe traseu si alte obiective turistice interesante: Castelul Teleki din Gornesti, Castelul Banffy de la Bontida, Manastirea Nicula, Salina Dej, s.a.m.d.

traseu de o zi la Baile Figa si Castelul Arcalia, obiective turistice Romania, Cluj, Dej, Mures, Bistrita

BAILE FIGA au fost infiintate relativ recent. Statiunea a fost deschisa in 2010 langa lacul cu apa sarata Cerbul, intr-o depresiune inconjurata de paduri.

Complexul balnear este bine organizat si dotat, avand alte doua bazine cu apa sarata, trei bazine cu apa dulce, un rau lenes, sauna, jacuzzi, plaja cu nisip, tobogane de apa, zone de restaurant, locuri de joaca pentru copii, terenuri de tenis si de fotbal, s.a.m.d.

Mi-a placut mai mult decat apropiatul Complex Balnear de la Toroc pentru ca este mult mai bine organizat, amenajat si dotat. Intrarea costa tot 15 lei ca si la Toroc, dar spatiul este mult mai mare, mai frumos, mai curat, iar cei cu afectiuni reumatice vor aprecia cu siguranta faptul ca, aici vor gasi un namol similar cu cel de la Techirghiol.

Si aici sezlongurile sunt incluse in pretul biletului, dar pentru ca preturile sunt atat de mici trebuie sa ajungeti pana in pranz pentru a prinde un sezlong liber. Chiar daca sunt foarte aproape de orasul Beclean, Baile Figa mai pun la dispozitia turistilor pentru cazare si o serie de casute de lemn.

https://www.bailefiga.com/baie-balneara/

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

La CASTELUL BETHLEN DIN ARCALIA voiam sa ajung de acum cativa ani, cand vazusem cateva poze interesante pe internet.

Acum, cu vizita la Baile Figa am ajuns si aici, la interesantul castel construit in anii 1800, intr-un stil mauro-bizantin. Patru turle rosii ca de biserica, ii dau o nota aparte castelului si te duc cu gandul la bisericile rusesti sau ucrainiene.

Pe fronton si pe lateral am recunoscut imediat blazonul familiei Bethlen, sarpele incoronat, pe care l-am mai intalnit si la castelele din Racos, Cris, Ilia, Cetatea de Balta.

Chiar daca stiam ca nu se poate vizita la interior, am tinut sa fac o scurta oprire la el pentru a face cateva fotografii si pentru o plimbare prin parcul dendrologic inconjurator.

Din pacate, parcul dendrologic este intretinut bine doar pe langa castel, iar daca mergi mai departe nu o sa intalnesti in cale decat natura salbatica.

 

[adrotate banner=”39″]

 

In momentul de fata castelul apartine Universitatii Babes Bolyai, care nu permit vizitarea si mai organizeaza aici diferite simpozioane. Am incercat sa contactez persoana responsabila de pe site-ul universitatii dar nu raspunde nimeni la telefon, iar la email Doamna Mihut Elisabeta Maria nu s-a deranjat sa-mi raspunda (http://www.ubbcluj.ro/ro/structura/sport/complexul_arcalia).

Ce risipa si lipsa de respect pentru un asemenea monument cu mare potential turistic. Chiar daca au de gand sa-l reabiliteze, destinatia de centru de practica pentru studenti nu va maximiza potentialul turistic al acestui obiectiv, ramanand sa fie vizitat relativ de putine persoane si mai putin apreciat la adevarata sa valoare…

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Te rog sa dai share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

[adrotate banner=”28″]

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21 + = thirty one