ROMANIA PITOREASCA ADMIRATA DE PE VARFUL COZIA

In acest articol va recomand sa ajungeti la Cabana Cozia de unde, minunata vale a Oltului va poza pentru voi asemeni unui superb fotomodel.

Atunci cand vizitati orasul Ramnicu Valcea sau obiectivele de pe Valea Oltului puteti sa urcati si pana la cabana aflata pe Masivul Cozia. Un traseu de circa 6 ore pe jos se poate face in aproximativ 1 ora cu masina, parcurgand un drum forestier.Din Calimanesti la Cozia

Daca veniti dinspre Sibiu, google maps va va indica sa faceti stanga dupa Tutulesti, trecand Oltul pe langa Biserica Cornetu. Noi am urmat acest drum care este foarte frumos, pana cand, langa satul Surdoiu, gps-ul ne-a ghidat spre dreapta. Din pacate a trebuit sa ne intoarcem la un moment dat, pentru ca drumul era inpracticabil chiar si pentru masina noastra 4×4.

Infoturism, Varful Cozia (2)

Asa ca va recomand chiar daca veniti dinspre Sibiu, sa mergeti pe asfalt pana pe centura orasului Calimanesti si de acolo sa faceti stanga spre Jiblea, Salatrucel si Seaca, de unde o sa faceti din nou stanga la indicatorul Cabanei Cozia, urmand drumul forestier cca. 19 km. Pe acelasi drum trebuie sa veniti si daca veniti din Bucuresti. Pe drumul forestier care dureaza circa o ora am vazut masini de toate felurile. Doar la doua-trei zone a trebuit sa incetinim pentru a nu lovi masina, in rest nu am intalnit probleme.

Din Bucuresti la Varful Cozia

Infoturism, Varful Cozia (1)

Ajunsi sus am gasit Cabana Cozia imbracata in straie din anii ’70. Parca a ramas impietrita in timp. Dar ciorba foarte buna de la terasa cu o priveliste superba si aerul tare de munte i-au mai indulcit prezenta.

Infoturism, Varful Cozia (3)

De la cabana trebuie sa urcati pe jos cele cateva minute in dreapta, pana pe Varful Cozia si sa conduceti astfel cu privirea pana in departare, Alutusul romanilor.

Sus pe acest varf am gasit si o cruce cu imaginea unui duhovnic si un interesant mesaj : “Duceti-va si spuneti tuturor locuitorilor de pe Terra ca dacii nu au murit…”

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Daca vreti sa urcati pe jos, atunci traseul poate porni de la MANASTIREA STANISOARA pana la care puteti ajunge cu masina. Pe marginea raului o sa gasiti o multime de bancute presarate prin padure, la care va puteti opri pentru un minunat picnic.  Manastirea si-a primit numele de la o mica stana aflata in apropiere si a fost contruita la inceputul nilor 1900 pe timpul domniei Regelui Carol I, care este si mentionat in pisanie. Cu siguranta a meritat sa ajungem pana aici, plecand impresionati de forma renascentista a manastirii data de un arhitect italian si de decorul incredibil in care este asezat lacasul de cult.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta! Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee interesante din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Un gând despre „ROMANIA PITOREASCA ADMIRATA DE PE VARFUL COZIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *