BUILA VANTURARITA, PROBABIL CEL MAI SPECTACULOS PARC NATIONAL DIN ROMANIA!

Schitul Pahomie, Buila Vanturarira

Cel mai mic parc national din Romania este probabil si cel mai frumos, iar frumusetea lui este  datorata faptului ca nu este un loc foarte cunoscut si usor accesibil.  S-au pastrat aici nealterate paduri virgine combinate cu abrupturi montane spectaculoase, cu numeroase chei salbatice, cascade minunate si nenumarate grohotisuri. Un adevarat spectacol al naturii, cu peisaje incredibile care-ti incanta privirea.

Traseu in Rezervatia Buila Vanturarita, obiective turistice Romania, Valcea, infoturism, concediu

Traseu in Rezervatia Buila Vanturarita, obiective turistice Romania, Valcea, infoturism, concediu
rece, numai buna de baut..

Buila Vanturarira (121) Traseu in Rezervatia Buila Vanturarita, obiective turistice Romania, Valcea, infoturism, concediu

Un paradis, unde gasesti scurte trasee pe care le poti parcurge cu copiii dar si trasee de anduranta, pentru profesionisti.

Traseu in Rezervatia Buila Vanturarita, obiective turistice Romania, Valcea, infoturism, concediu
traseu sapat in piatra…

Cazarea se face langa Cabana Cheia, in principal la cort, de unde poti simtii cu adevarat natura. Aceasta, e amplasata intr-un mediu natural incredibil, intr-o poienita cu sculpturi de lemn, inconjurata de masive montane semete si de numeroase locuri de rasfat: masa de luat micul dejun amplasata peste parau, frigidere rustice create din copaci scobiti prin care e adusa apa rece de la un izvor, bancute cu suport pentru bauturi ce incadreaza perfect locul de foc de tabara, spatiu de gratar si ceaun, s.a.m.d.

Traseu in Rezervatia Buila Vanturarita, obiective turistice Romania, Valcea, infoturism, concediu

In drumul de intoarcere din locul care poarta denumirea celor doua masive montane, Buila si Vanturarita, puteti sa va opriti si la unul dintre cele mai retrase schituri din Romania: SCHITUL PAHOMIE. Este un loc aparte, ridicat in scobitura unei stanci undeva in jurul anilor 1500. Conform unei pisanii ctitorii sunt “Pahomie Monahul si Sava Haiducul”, un boier Sava, ce s-a transformat mai apoi in haiduc si un boier al familiei Craiovestilor, ce a preluat numele monahal transmis si schitului: Pahomie. Dar inainte sa urcati la schit o sa mai observati si o frumoasa cascada.  Numita “Izvorul Frumos” duce cu gandul la filmul AVATAR.

Schitul Pahomie
Schitul Pahomie
APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Inainte sa porniti la drum este bine sa telefonati cabanierului, pentru a verifica starea acestuia. Probabil ca cel mai indicat este sa veniti dupa data de 1 Mai. Noi am fost chiar la aceasta data si la trecerea prin singurul tunel rutier de pe traseu mai era inca zapada iar drumul era strabatut de un mic rau, umflat de topirea zapezii, dar care nu a acreat probleme nici macar unui Ford Fiesta.

http://www.buila.ro/cabana_cheia_ro

Localizare: Valea Cheia, la intrarea Raului Cheia în Cheile CheiiAcces: Rm. Vâlcea-Satul Cheia 22 km (15 km DN Rm. Valcea-Baile Olanesti şi 7 km D.J. Valea Cheia-Satul Cheia); 23 km Satul Cheia-Cabana Cheia pe drum forestier . Facilitati: 24 locuri de cazare (camere cu 14, 6 şi 4 locuri), 20 locuri campare, apa la izvor, toaleta in curte. Contact/rezervari: Ion Dumbravescu; Tel.: 0723/279899. Tarif: 15 lei/zi/persoana; Campare: 5 lei/zi/cort.

Bucuresti, Buila Vanturarita

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

[adrotate banner=”18″]

Related Post

5 gânduri despre „BUILA VANTURARITA, PROBABIL CEL MAI SPECTACULOS PARC NATIONAL DIN ROMANIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ eighty eight = ninety six