INCURSIUNE IN TOPOLNITA

Am folosit un sfarsit de saptamana prelungit pentru a ajunge la PESTERA TOPOLNITA. Aici, in una dintre cele mai mari pesteri din lume poti intra doar cu speologi, iar parcurgerea unei mici parti a pesterii dureaza ore intregi.

Am mai vizitat si alte pesteri din Romania, unele mai mult sau mai putin renumite, dar aceasta este cu adevarat speciala. Nu doar pentru stalacmitele, stalactitele si salile uriase prezente in mai toate pesterile, ci pentru cascadele de apa, lacurile de clestar si formatiunile ciudate care-ti imprima o imagine si o experienta de neuitat.

Pestera Topolnita (9)

Important nu este doar de intrat ci si de iesit :)…Astfel, echipati cu cordeline, am coborat peretii inalti pe care nu poti sa-i cobori altfel si imbracati cu costume de neopren am strabatut mici lacuri, iar la final ne-a asteptat o iesire spectaculoasa prin apa…

Pestera Topolnita, obiective turistice in Romania (3)

Pestera Topolnita, obiective turistice in Romania

La intoarcere ne-am incalzit la clasicul foc de tabara, langa care ne-am pus la pregatit in acorduri de chitara, mancarea la ceaun. O  atmosfera pe care o incerc cat mai des si o experienta grozava pe care as repeta-o la nesfarsit!

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

In zona am intalnit si mici scorpioni, dar din cate am inteles prin “injectia” lor, cel mai grav lucru e sa-ti provoace o mica varsatura…pe care oricum o poti avea de la licoarea lui Bachus…Asa ca “fara frica”!

Pentru ca zona este bogata in atractii turistice, concediul se poate prelungii in zona Cazanelor Dunarii, a Bailor Herculane, la Cheile Nerei Beusnita, la Cascada Bigar, la morile de apa de la Eftimie Murgu, s.a.m.d…Iar daca sunteti din Bucuresti, va puteti abate la intoarcere pe la Craiova si Sucidava

In cazul in care vreti si voi sa incercati aceasta experienta, va las mai jos datele de contact ale speologului sef care ne-a organizat aceasta frumoasa escapada.

Sorin Sosu: 0722619044.

In speranta in care v-am inspirat in cautarea urmatoarelor destinatii de vacanta, va doresc drum bun si distractie placuta! Va rog sa dati share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

PS: Apasati mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si veti ajunge direct la harta google iar de acolo daca apasati butonul „navigare” o sa va duca direct la destinatia turistica…

Related Post

3 gânduri despre „INCURSIUNE IN TOPOLNITA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifty four + = 55