DIN CLUJ LA CETATEA BOLOGA

Cetatea Bologa, Obiective turistice in jurul Clujului

Daca va aflati in Cluj si ati terminat de vazut obiectivele orasului va recomand sa dati o fuga pana la Cetatea Bologa. Puteti ajunge aici si daca va aflati vre-o data pe drumul de la Cluj la Oradea, atunci cand trebuie neaparat sa va abateti cei nici doi kilometri pentru a o vedea.

Cluj catre Cetatea bologa

Tineam sa ajung la CETATEA BOLOGA pentru ca a fost una dintre posesiunile lui Mircea cel Batran din Transilvania. 

In zona cetatii a existat un castru roman ce se numea Resculum iar in jurul anilor 1300 este mentionata actuala cetate cu numele de Sebesvar. Regele ungar doneaza lui Mircea cel Batran in contul aliantei lor impotriva otomanilor, aceasta cetate impreuna cu Cetatea Bran. Turcii au dorit sa o distruga in jurul anilor 1500 dar nu au mai facut-o, in schimb au distrus-o fortele austriece in timpul rascoalei lui Racokzi din anii 1700, “tratament” aplicat si cetatilor Trascau, Miko, Lazarea.

In momentul de fata cetatea este in ruina dar priveste totusi impunatoare asupra satului si a frumoaselor vai ardelenesti.

Cetatea Bologa, Obiective turistice in jurul Clujului

Cetatea Bologa, Obiective turistice in jurul Clujului

Este bine sa lasati masina la baza dealului, de unde sa faceti o scurta plimbare pana la cetate. Nu urmati drumul de piatra ce duce pana la ea pentru ca este foarte abrupt si nu aveti unde intoarce.

Traseul prin Tara Dacilor poate continua apoi inspre Oradea sau va puteti intoarce inspre Cetatea Liteni si Statiunea Baisoara ori inspre Muntii Apuseni, unde sunt foarte multe obiective turistice de savurat.

Daca v-a placut articolul va rog sa ma sustineti pe facebook cu un share, astfel incat sa ne promovam tara la cat mai multe persoane.

Cu drag iti urez calatorie placuta!

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google, iar de acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

2 gânduri despre „DIN CLUJ LA CETATEA BOLOGA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *