Am grupat urmatoarele doua obiective turistice impreuna, pentru ca se afla in aceeasi zona, desi am ajuns la ele in anotimpuri diferite. Sunt doua obiective turistice putin cunoscute din Romania. Cetatea Liteni este o cetate ridicata intr-unul dintre cele mai pitoresti locuri transilvanene, iar Statiunea Baisoara este o statiune montana aerisita, in care casele de vacana nu deranjeza privirea cum se intampla in statiunile de pe Valea Prahovei.

De la Cluj la Cetatea Liteni si Statiunea Baisoara

La CETATEA LITENI am ajuns cu ocazia unei vizite in Cluj, cand voiam sa facem o plimbare in natura si sa descoperim locuri noi din minunata noastra tara. Se poate ajunge cu masina pana aproape de cetate, pe un drum de piatra si pamant, urmand ca apoi sa faceti o placuta drumetie de circa 10 minute pana in pantecele cetatii.

Cetatea Liteni, Obiective turistice langa Cluj
Cetatea Liteni, Obiective turistice langa Cluj

Cetatea Liteni a fost atestata documentar in anii 1300, sub denumirea de “Castrum Leta”. Aceasta fortificatie proteja intre zidurile sale chiar si un mic castel, dar a avut o viata destul de scurta, de circa 200 de ani. Se pare ca nu a fost niciodata cucerita din exterior, dar i-a fost sortit sa piara “din interior”, atunci cand, in anii 1500, magazia de munitie a explodat.

Cetatea Liteni, Obiective turistice langa Cluj, cetati medievale, infoturism

Cetatea Liteni nu a mai fost folosita ulterior, ramanand parca impietrita in timp, asemenea unei frumoase printese, ce asteapta acum un frumos cavaler ca sa vina sa o salveze…

Cetatea Liteni, Obiective turistice langa Cluj, cetati medievale, infoturism
APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Pe al doilea obiectiv din acest traseu l-am descoperit intr-o iarna, dupa ce un prieten clujean mi-a povestit de el. Am descoperit astfel Statiunea BAISOARA si am ales-o in sufletul meu ca fiind “Cea mai FRUMOASA partie de ski din ARDEAL”.

Craciun, revelion, zapada, partie de schi in Transilvania pe langa Cluj, Baisoara
Craciun, revelion, zapada, partie de schi in Transilvania pe langa Cluj, Baisoara

La Baisoara mi-a placut in primul rand partie de ski, ce este amplasata intr-un cadru natural foarte frumos si aerisit, fara megahoteluri si aglomeratie, fara vile construite haotic, intr-o mini statiune cu case de lemn de bun simt, rasfirate la distanta una de cealalta. Am gasit la Baisoara un loc civilizat, cu infrastructura de ski noua- chiar daca este reprezentata doar de un telescaun cu doua locuri.

http://www.buscat.ro/winter/zona-de-ski/

Sejur ski la Baisoara
Sejur ski la Baisoara
Sejur ski la Baisoara
APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de timp liber!  Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee interesante din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *