traseu cu copiii la Cabana Malaiesti, Bucegi, Bucsoiu Mare, Omu, cabana Diham, Rasnov, traseu munte, obiective turistice Romania

CABANA MALAIESTI se afla la circa 1700 m altitudine in Muntii Bucegi si este inconjurata de un frumos decor alpin. Se poate ajunge la ea si cu copiii, intr-un traseu de o zi din Bucuresti, sau, puteti face o drumetie pana la Cabana Malaiesti atunci cand va aflati in Busteni sau in Rasnov.

Traseu de o zi din Bucuresti, cabana Diham, cabana Malaiesti

Noi am ajuns la Cabana Malaiesti de mai multe ori. O data am venit dinspre Cabana Diham – pana la care am facut din Bucuresti aproape 3 ore cu masina. Am vazut o data cand am urcat cu copiii de la Cabana Gura Diham la Cabana Diham, mai multe masini parcate aici, si am zis ca o sa facem si noi fa fel data viitoare cand o sa urcam la Cabana Malaiesti. Ceea ce am facut acum. Pana la Cabana Diham am urcat cu masina pe un drum forestier ce se desparte din drumul ce ajunge la Paraul Rece, si care trece pe langa cabana Echipei de Fotbal Steaua.

Am lasat masina la Cabana Diham si am urmat apoi traseul pe jos timp de doua ore si jumatate, un traseu marcat cu dunga rosie, care incepe de langa vilele construite chiar langa Cabana Diham. Acesta este un drum comun pana la un moment dat cu cel spre Cabana Valea Izvoarelor, care coboara spre Busteni.

Traseul cu dunga rosie pe la Saua Prepeleac este mai spectaculos, pentru ca are cateva podete, zone cu lanturi- dar nu periculoase, trece pe sub Varful Bucsoiu Mare si are cateva puncte superbe de belvedere.

Am gasit pe traseu oameni ce urcau chiar din Busteni, incarcati si pregatiti sa campeze langa Cabana Malaiesti, sau sa se cazeze la cabana, si de acolo sa mai faca si alte trasee. Am dat la un moment dat si de un baiat singur, care ne-a intrebat daca ne si intoarcem in aceeasi zi. El urcase din Busteni, si acum, speriat de un mare dulau negru, astepta pe cineva cu care se sa insoteasca la drum. A venit cu noi tot drumul si ne-am imprietenit, discutand despre locurile de vizitat in tara si in strainatate, de politica si de familie.

La Cabana Malaiesti se mananca mult mai prost fata de Cabana Diham. O mancare fara gust, sau cu un gust oribil, si platita mult mai scump. Va recomand in consecinta sa va aduceti ceva de acasa- pentru un picnic, intr-un super peisaj.

La intoarcere am decis sa ajungem la Cabana Diham urmand alt traseu, cel prin „Glajarie”- marcat cu semnul cruce albastra. Voiam sa vedem cum este si acest traseu, si pot spune acum ca celalalt, pe la Prepeleac, este mult mai spectaculos. Acesta este cumva mai usor, exceptand ora de urcat de la Glajarie la Cabana Diham- o ultima parte care ne-a epuizat total. Pe de alta parte, acest traseu este mai lung ca si distanta parcursa, chiar daca tot doua ore si jumatate dureaza.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Pe acest traseu isi aduce cabanierul marfurile pe care le vinde sus la Cabana Malaiesti, transportandu-le cu frumosii sai cai. Odata ajunsi sus, trebuie sa aveti mare grija cu acesti cai, pentru ca, cum vad un semn de bunavointa/slabiciune, iti smulg efectiv mancarea din mana…

Cu o alta ocazie am ajuns la Cabana Malaiesti si cu copiii. Voiam sa participam la lansarea unui album al Trupei Calendar, trupa care canta cu drag despre aceasta cabana (https://www.youtube.com/watch?v=uu1Lv5BZ0y4), dar acestia au anulat evenimentul inainte cu o zi. Am venit din Bucuresti si am lasat masina LA GLAJARIE, urmand drumul forestier ce vine de la Rasnov, pe valea Raului Ghimbasel si pe langa Cabana Schiorilor. De aici, in 2 ore si jumatate am ajuns la Cabana Malaiesti, iar la intoarcere nu am facut mai mult de 1 ora si 40 de minute pana la masina.

Cabana Malaiesti ofera un loc perfect pentru picnic- cu peisaj alpin, plin de capre negre, mai ales in planul doi inspre hornuri, cu flori de colt si garofite de munte.

Merita sa ajungeti la Cabana Malaiesti pentru super peisajul oferit de natura, pentru miscare si sanatate, pentru deconectarea de la stresul cotidian si de la orasul obositor, pentru a invata copiii sa iubeasca natura.

Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee interesante din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts