PE CARARILE BUCEGILOR PANA LA CABANA MALAIESTI

traseu cu copiii la Cabana Malaiesti, Bucegi, Bucsoiu Mare, Omu, cabana Diham, Rasnov, traseu munte, obiective turistice Romania

CABANA MALAIESTI se afla la cca. 1700 m altitudine in muntii Bucegi si este inconjurata de un frumos decor alpin. Se poate ajunge la ea si cu copiii, intr-un traseu de o zi din Bucuresti sau puteti face o drumetie pana aici atunci cand va aflati in Busteni sau in Rasnov.

Traseu de o zi din Bucuresti, cabana Diham, cabana Malaiesti

Noi am ajuns la ea de la cabana Diham,  pana la care am facut aproape 3 ore cu masina si am urmat apoi pe jos doua ore si jumatate traseul cu dunga rosie, drum care incepe de langa vilele construite langa cabana Diham, un drum comun pana la un moment dat cu cel spre cabana Valea Izvoarelor si apoi spre Busteni. Pana la cabana Diham am urcat cu masina pe un drum forestier ce se desparte din drumul ce ajunge la Paraul Rece si trece pe langa cabana echipei de fotbal Steaua. Voiam sa scurtam in felul acesta traseul pe jos, si cum am vazut mai multe masini parcate aici data trecuta cand am urcat cu copiii de la cabana Gura Diham la cabana Diham, am zis ca asa o sa facem si noi cand o sa urcam la Malaiesti. Tot traseul este de 5 ore dus-intors si venind cu masina pana la cabana Diham am scapat de cel putin 2 ore in plus.

Traseul cu dunga rosie pe la saua Prepeleac este mai spectaculos, are cateva podete, zone cu lanturi dar nu periculoase, trece pe sub varful Bucsoiu Mare si are cateva puncte de belvedere.

Desi ne uitasem de acasa la meteo si se anuntase senin, cum am ajuns la cabana Diham si am vazut norii ce acopereau varfurile si nu ne lasau sa ne bucuram de privelistea spetaculoasa a varfului Bucsoiu Mare, ne-am zis cu mahnire ca este posibil sa urcam pana la Malaiesti si sa prindem cabana invaluita de ceata. Totusi venisem pentru miscare, asa ca am pornit veseli pe traseu. Eram singuri si ne intrebam daca am nimerit bine traseul. Cand am ajuns la o rascruce ne-am linistit pentru ca am inceput sa intalnim oameni ce urcau din Busteni incarcati si pregatiti sa campeze la Malaiesti sau sa se cazeze la cabana si de acolo sa mai faca si alte trasee. Am gasit aici si un tip singur, care ne-a intrebat daca ne si intoarcem in aceeasi zi. El urcase din Busteni, si acum, speriat de un mare dulau negru, astepta pe cineva cu care se sa insoteasca la drum. A venit cu noi si ne-am imprietenit, discutand tot drumul despre locurile de vizitat in tara si in strainatate, politica, familie.

La Malaiesti se mananca mult mai prost decat la Diham. O mancare fara gust sau cu un gust oribil si platita mult mai mult decat jos. Va recomand in consecinta sa va aduceti ceva de acasa, pentru un picnic intr-un super peisaj.

La intoarcere am decis sa ajungem la cabana Diham urmand alt traseu, cel prin La Glajarie, marcat cu semnul cruce albastra. Voiam sa vedem cum este si acest traseu si pot spune ca celalalt, pe la Prepeleac este mult mai spectaculos. Acesta este cumva mai usor, exceptand ora de urcat de la Glajarie la cabana Diham, o ultima parte care ne-a epuizat. Pe de alta parte este mai lung ca si distanta parcursa, chiar daca tot doua ore si jumatate dureaza.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Pe acest traseu isi aduce cabanierul marfurile pe care le vinde sus la cabana, transportandu-le cu frumosii sai cai cu care am luat masa la Malaiesti J.

Cand o sa mai ajungem la Malaiesti pe acest din urma traseu, vrem sa lasam masina LA GLAJARIE, urmand drumul forestier ce vine de la Rasnov, pe valea raului Ghimbasel si pe langa cabana Shiorilor, si de aici intr-o ora si jumatate o sa fim la Malaiesti, astfel incat sa nu obosim prea mult copiii. Ne-am inspirat cu aceasta ocazie de la o masina parcata aici si am vazut drumul forestier mult mai bun in comparatie cu cel de la Paraul Rece spre cabana Diham.

Merita pe deplin sa ajungeti aici pentru super peisajul oferit de natura, pentru miscare si sanatate, pentru a ne cunoaste tara, pentru deconectarea de la stresul cotidian si orasul obositor, pentru a ne invata copii sa iubeasca natura.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− two = two