DIN CONSTANTA SPRE BUCURESTI PE LA MAUSOLEUL SI CETATEA TROPAEUM TRAIANI, ADAMCLISI

obiective turistice Constanta, Romania, Adamclisi si Tropaeum Traiani (56)

Atunci cand va intoarceti de la mare, din concediu sau doar dintr-o escapada de weekend, va recomand sa va abateti si pe la Adamclisi, cel mai important monument roman de pe teritoriul tarii noastre. 

Constanta, Adamclisi

MAUSOLEUL DE LA ADAMCLISI, ca si Columna lui Traian de la Roma, constituie o comemorare a victoriei romanilor asupra dacilor. Monumentul a fost construit dupa bataliile din anii 101-102, in onoarea imparatului roman Traian si inchinat zeului razboiului Marte. A fost reconstruit in 1977 si dat circuitului turistic impreuna cu muzeul care pastreaza basorieliefurile originale si alte artefacte gasite in zona.

Asezat pe cea mai inalta culme din zona, astfel incat sa fie vizibil de departe, mausoleul troneaza asupra cetatii Tropaeum Traiani care a fost construita de catre veteranii razboiului, pe fundatiile unei asezari dacice. Cetatea, care a ajuns la un moment dat la rangul de municipiu, a avut o existenta de 5 secole, pana la invazia avarilor, fiind distrusa ulterior si data uitarii.

Turcii, care au stapanit Dobrogea o buna perioada de timp, au presupus ca monumentul este o biserica si au numit locul “Casa lui Adam”, iar de aici a aparut numele romanizat: Adam clisi.

Mi-a ramas in minte reprezentarea stilizata a lui Draco, lupul dacic, imprimat pe braul mausoleului si pe care l-am mai vazut reprezentat exact in aceeasi forma pe poarta de lemn de pe terasa Vilei Bratienilor, de langa Pitesti.

Bucuria descoperirii acestui mausoleu a fost completata de peisajul specific Dobrogei. O salbaticie austera, specifica stepelor, dar cu un minunat contrast de culori.

Program de vizitare: vara zilnic 8-20, iarna zilnic 9-17. Adresa: localitate Adamclisi. Sau apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul “navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

http://ghidulmuzeelor.cimec.ro/id.asp?k=246

Adamclisi si Tropaeum Traiani (101)

APASA AICI PENTRU MULT MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Te rog sa dai share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane. Cu drag.

Related Post

5 gânduri despre „DIN CONSTANTA SPRE BUCURESTI PE LA MAUSOLEUL SI CETATEA TROPAEUM TRAIANI, ADAMCLISI

  1. Pingback: DIN CONSTANTA SPRE BUCURESTI PE LA MAUSOLEUL SI CETATEA TROPAEUM TRAIANI, ADAMCLISI – TARA DACILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ thirty two = thirty nine