Traseu Piatra Craiului, Poiana Tamasel, Cabana Garofita Craiului, Plaiul Foii, drumetie cu copiii

Și anul acesta in weekendul prelungit de 1 Mai am ajuns tot la Plaiul Foii. De aici, voiam sa facem in cele aproape trei zile de minivacanța, cel puțin doua drumeții pe munte și am ales sa mergem pana la Poiana Tamasel și la Colțul Chiliilor.

In prima zi am decis sa facem traseul spre POIANA TAMASEL– o drumetie de circa 6 ore dus-întors, ce se parcurge urmărind marcajul triunghi rosu și pana la un punct și triunghi albastru. Am pornit de la Cabana Plaiul Foii și după circa 20 de minute de mers, tinand drumul tot înainte, am ajuns la o poienița cu marcaje de trasee turistice.

De aici, am inceput o urcare prin pădure, ce a durat circa doua ore. Acest traseu este potrivit pentru zilele de vara, fiindcă se parcurge in mare parte prin padure si astfel suntem feriti de soarele arzător al verii.

Pentru ca era inceput de mai, frunzele copacilor încă nu au ieșit pe deplin, și astfel puteam sa admiram in stânga vârfurile semețe ale Masivului Piatra Craiului.

După cele doua ore de mers, am ajuns intr-o mică poienița unde erau alte marcaje și raspantii de poteci. De aici poti ajunge in circa 6-7 ore pe Vârful Comisul și Masivul Fagaras și in 7 ore spre Valea Dâmboviței, Vârful Cascoe și Munții Iezer Papusa.

Am mai urcat puțin, dar pe o panta mult mai domoală, pana când am ajuns la un izvor- unde ne-am alimentat sticlele cu apa rece și buna. De aici, am urmat o poteca umbrita, străjuită de brazi înalți cu parfum de rășină, pana când am ajuns in Poiana Tamasel.

Mai jos de Poiana Tamasel am zarit o stana veche, iar prin padure se ajungea la Cabana Garofiță Pietrei Craiului. Voiam sa ajungem și la aceasta cabana, dar un trecător ne-a spus ca e închisă si atunci am renuntat. Ne-am asezat in poienita privind in zare spre crestele inzapezite ale Muntilor Iezer Papusa, iar langa noi la Muntii Piatra Craiului.

După o binemeritata baie de soare și un picnic, ne-am gandit ca, daca tot am ajuns pana aici, e pacat sa nu urcam in circa 40 de minute pana la Marele Grohotiș si la Cerdacul Stanciului- ascunzătoarea veche a lui Stanciul Haiducul. Cele doua obiective se vad foarte bine din Poiana Tamasel, asa ca am pornit la drum spre ele, urmand banda rosie, dar, la un moment dat, am întâlnit in cale câțiva montaniarzi, care se intorceau de acolo si care ne-au spus ca e gheata mai sus și ca ei s-au ajutat la trecere de niște gheare și de pioleți, așa ca am făcut cale întoarsă spre Plaiul Foii.

Ne-am întors la pas relaxat, cu gândul la apa fierbinte din ciubarului care ne aștepta la pensiune. Am încheiat apoi seara cu o cina delicioasa si cu acorduri de chitara și câteva cântece haioase de munte.

A doua zi am ajuns la Colțul Chiliilor– un traseu mult mai ușor, despre care am mai scris AICI, iar alții au urcat și mai sus, pana la Refugiul Diana.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Din zona Plaiul Foii se mai poate ajunge la Plaiul Runcului, la Refugiul Spirlea și la Zaplaz.

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea iesire in natura! Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee interesante din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts

2 Comments

  1. Cu siguranta acest traseu, impreuna cu celelalte drumetii, ne-au marcat vacanta de 1 mai si ne-a ramas in minte o bucurie si multe amintiri frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *