Am mai trecut pe langa drumul forestier ce duce spre CHEILE RATEIULUI atunci cand am facut drumetia pe Varful Leaota, si, alta data, atunci cand ne-am petrecut un weekend la Cabana Bratei, din Cheile Brateiului. De atunci ne-am zis ca trebuie sa ne intoarcem intr-un weekend in aceasta zona, ca sa facem o drumetie si in Cheile Rateiului.

Stiam ca sunt chei scurte, dar asta nu a contat, pentru ca ne doream sa iesim din Bucuresti, si sa ne bucuram de duminica insorita de toamna tarzie. Am mai chemat cu noi cativa prieteni cu copii si am plecat din Bucuresti de dimineata. Pana la bariera si indicatorul de unde incepe Drumul Forestier Ratei am facut circa 2 ore si 15 minute, din care ultimele circa 10 minute au fost parcurse pe un drum de piatra. De aici nu se mai putea merge cu masina, asa ca le-am lasat pe dreapta pe marginea drumului, si am pornit pe jos in drumetiei.

Pana in chei am facut circa 1 ora si douazeci de minute, dar mers lejer, cu o multime de opriri, ca sa asteptam copiii sa mai arunce o piatra, sa studieze niste ciuperci, sa exploreze natura inconjuratoare. Mi-a placut ca drumul era inchis cu bariera si astfel nu intrau masini ca sa deranjeze si sa prafuiasca. Aproape tot drumul am fost singuri. La un moment dat, la dus, ne-am intalnit cu niste biciclisti, iar la intoarcerea noastra un cuplu se indrepta spre Cheile Rateiului.


In Cheile Rateiului micul rau era aproape secat. Mai sus se zareau cateva ochiuri de apa, ca putin mai jos, raul Ratei sa se piarda pe undeva pe sub munte.

Dupa ce am stat putin prin chei, ne-am intors lejer catre masini. Ni se facuse foame. Toamna senina si padurea oxigenata ne-au incarcat bateriile si ne-au facut pofta de mancare. Stabilisem de acasa sa ne oprim la intoarcere in Targoviste, ca sa luam masa, asa ca am pornit intr-acolo.

Daca alegeti si voi drumul de intoarcere pe la Targoviste, va mai puteti opri si la Pietrosita, unde am vizitat Casa Memoriala Alexandru Cioranescu si Biserica Joseni, dar si la la Targoviste, unde poate mai aveti obiective turistice de descoperit, sau, daca alegeti Valea Prahovei, va puteti opri pentru a vizita obiectivele turistice din Sinaia, la Casa Domneasca de la Brebu, la Campina, la troita unde a fost omorat Nicolae Iorga si la Manastirea Turnu a lui Vlad Tepes din Targsoru Vechi.


Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta! Va invit in incheiere sa descoperiti pe harta de pe www.taradacilor.ro peste 500 de obiective turistice din Romania: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *