ZALMOXES ROBUSTUS LA MUZEUL DE MINERALOGIE…

Am ales o duminica dupa amiaza insorita ca sa vizitam MUZEUL DE MINERALOGIE DIN BUCURESTI, a carui cladire cu forme neoromanesti imi atragea atentia mereu cand treceam pe Kiseleff. Motivele pentru care ar trebui sa vizitezi acest muzeu, in afara cazului in care ai copii si atunci te-ai bucura numai de exclamatiile lor facute la fiecare piatra colorata, o sa le prezint succint mai jos.

Muzeul de Geologie, Bucuresti (3)

Primul motiv poate sa fie chiar vizitarea cladirii, unde, pe langa frumoasa arhitectura neoromaneasca, arhitectura de care eu ca roman sunt mandru si pe care mi-as dori sa o vad mai des in constructiile de la noi, o sa ramai mult mai impresionat de ornamentele interioare, unde, sunt convins ca o sa te opresti sa admiri scarile cu sculpturi de marmura, frumoasele stucaturi, ancadramente de usi si candelabrele.

O sa gasesti apoi o multime de informatii interesante care te vor pune probabil pe ganduri, te vor lumina sau iti vor genera alte intrebari.

Am gasit expuse aici oasele unor dinozauri care au trait doar pe teritoriul Romaniei si care au fost gasiti in Transilvania la Geoparcul de la Hateg, la care din pacate nu m-am oprit atunci cand am trecut prin zona…Acesti dinozauri pe care poti sa-i admiri aici si in marime naturala, au fost botezati latineste cu nume care descriu evident originea lor : ZALMOXES ROBUSTUS, STRUTHIOSAURUS TRANSILVANICUS sau MAGYAROSAURUS DACUS.

Ce mai poti sa vezi la Muzeul de Mineralogie din Bucuresti? Daca nu ai ajuns inca in “Tara Trovantilor” din Valcea, atunci poti vedea aici cativa reprezentanti de seama ai acestora. Apoi, toate mineralele din adancurile Romaniei precum si unele foarte interesante aduse din alte tari, fosile imprimate in piatra asa cum am vazut in Apuseni la Dealul cu Melci, minerale fluorescente care isi schimba culoarea in functie de lumina folosita, sculpturi si obiecte pretioase realizate din diverse minerale, roci cu forme ciudate si colorate in cele mai diverse nuante care iti incanta privirea.

Vazand multe muzee din tara si in special din afara tarii, imi permit in incheiere, sa fac conducerii muzeului cateva sugestii pentru imbunatatire, zic eu.

In afara planselor cu cateva informatii despre pesterile din Romania toate celelalte planse mi s-au parut exagerat de incarcate cu informatii. Imi pareau a fii materiale pentru specialisti, mai potrivite cred pentru aprofundarea de catre studentii de profil si nu pentru masele largi de oameni…Cred ca este important sa-si stabileasca cateva obiective principale. Sa se gandeasca cu ce vor sa ramana in minte vizitatorii, care in special sunt copii. Apoi eu as prezenta cumva si obiectivele turistice din Romania, astfel incat sa inspir un turist sa viziteze Geoparcul Hateg, Pestera Topolnita, a Ursilor, a Muierii, a lui Ionele, Lacul Bucura, etc. Sa-i furnizez eventual si informatii despre cum sa ajunga acolo…

Pe de alta parte plansele si fotografiile sunt prea vechi, nu e deloc tehnologie aici, experimentare, emotie…Chiar daca este amenajata o mica pestera, care pentru un copil foarte mic poate starni ceva emotie, nu e ceea ce trebuie…

Program de vizitare: luni-duminica 10-18. Adresa: Soseaua Kiseleff 2. Apasa pe denumirea obiectivului scrisa cu litere mari pentru a ajunge in harta google si de acolo direct la destinatie..

http://www.geology.ro/

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Related Post

Un gând despre „ZALMOXES ROBUSTUS LA MUZEUL DE MINERALOGIE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ eighty one = eighty nine