ZALMOXES ROBUSTUS LA MUZEUL DE MINERALOGIE…

Am ales o duminica dupa amiaza insorita ca sa vizitam MUZEUL DE MINERALOGIE DIN BUCURESTI, a carui cladire cu forme neoromanesti imi atragea mereu atentia cand treceam pe Kiseleff.

Muzeul de Geologie, Bucuresti (3)

Motivele pentru care si tu ar trebui sa vizitezi acest muzeu o sa le prezint succint mai jos. In primul rand, daca ai copii, atunci te-ai bucura numai de exclamatiile facute de acestia la fiecare piatra colorata. Apoi, un motiv pentru tine poate sa fie chiar vizitarea cladirii, care, pe langa frumoasa arhitectura neoromaneasca (arhitectura de care eu ca roman sunt mandru si pe care mi-as dori sa o vad mai des in constructiile noi din tara noastra), te va impresiona la interior cu ornamentele sale: scari cu sculpturi de marmura, stucaturi frumoase, ancadramente de usi si candelabre minutios lucrate.

O sa gasesti apoi o multime de informatii interesante care te vor pune probabil pe ganduri, te vor lumina, sau iti vor genera alte intrebari.

Am gasit expuse aici oasele unor dinozauri care au trait doar pe teritoriul Romaniei si care au fost gasiti in Transilvania la Geoparcul de la Hateg, un loc in care din pacate nu m-am oprit pana acum, chiar daca am trecut de multe ori prin zona…Acesti dinozauri, pe care poti sa-i admiri aici si in marime naturala, au fost botezati latineste cu nume care descriu evident originea lor : ZALMOXES ROBUSTUS, STRUTHIOSAURUS TRANSILVANICUS sau MAGYAROSAURUS DACUS.

Ce altceva mai poti sa vezi la Muzeul de Mineralogie din Bucuresti?

Poti admira toate mineralele din adancurile Romaniei si unele foarte interesante aduse din alte tari, apoi, fosile imprimate in piatra asa cum am vazut in Apuseni la Dealul cu Melci, minerale fluorescente care isi schimba culoarea in functie de lumina folosita, sculpturi si obiecte pretioase realizate din diverse minerale, roci cu forme ciudate si colorate in cele mai diverse nuante care iti incanta privirea, iar daca nu ai ajuns inca in “Tara Trovantilor” din Valcea, atunci poti vedea aici cativa reprezentanti de seama ai acestora.

 

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Vazand multe muzee din tara, si in special din afara tarii, imi permit in incheiere, sa fac conducerii muzeului cateva sugestii pentru imbunatatire, zic eu.

In afara planselor cu cateva informatii despre pesterile din Romania, toate celelalte planse mi s-au parut exagerat de incarcate cu informatii. Imi pareau a fii materiale pentru specialisti, mai potrivite cred pentru aprofundarea de catre studentii de profil si nu pentru masele largi de oameni…Cred ca este important sa-si stabileasca cateva obiective principale. Sa se gandeasca cu ce vor sa le ramana in minte vizitatorii, care in special sunt copii. Apoi, eu as prezenta cumva si obiectivele turistice din Romania, astfel incat sa inspir un turist sa viziteze Geoparcul Hateg, Pestera Topolnita, a Ursilor, a Muierii, a lui Ionele, Lacul Bucura, etc. Sa-i furnizez eventual si informatii despre cum sa ajunga acolo…

Pe de alta parte, plansele si fotografiile sunt prea vechi, negasind deloc tehnologie aici, experimentare, emotie…Chiar daca este amenajata o mica pestera, care pentru un copil foarte mic poate starni ceva emotie, nu e ceea ce trebuie…

Program de vizitare: luni-duminica 10-18. Adresa: Soseaua Kiseleff 2. Apasa pe denumirea obiectivului scrisa cu litere mari pentru a ajunge in harta google si de acolo direct la destinatie..

http://www.geology.ro/

4 gânduri despre „ZALMOXES ROBUSTUS LA MUZEUL DE MINERALOGIE…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *