Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii si marea neagra, obiective turistice in Romania, cazare, infoturism

La SFANTU GHEORGHE se poate ajunge din Tulcea, cu o cursa normala de vaporas, dar o sa depindeti de orarul acesteia, si o sa faceti circa patru ore, sau, puteti sa va strangeti un grup de prieteni, asa cum am facut noi, si sa luati o barca rapida din Murighiol sau din Dunavat, si sa faceti astfel pana in 2 ore.

http://www.navrom.ro/grupul_delta.php

De ce ati merge pana in Sfantu Gheorghe? De Delta Dunarii si de Marea Neagra puteti sa aveti parte si de mai aproape. Raspunsul este simplu: pentru ca merita. Merita pentru experienta navigarii pe Bratul Sfantu Gheorghe- cel mai sinuos si pitoresc dintre bratele Dunarii. Pentru ca aici se varsa Dunarea in Marea Neagra, si pe langa faptul ca poti sa inoti si in apa dulce, si in apa sarata, primesti o imagine pe care trebuie sa o vezi cel putin o data in viata. Merita sa ajungi la Sfantu Gheorghe pentru cel mai fin nisip de la Marea Neagra si pentru o liniste nemaipomenita.

Variante de cazare sunt destule in Sfantu Gheorghe, de la vile moderne, acoperite pitoresc cu stuf, pana la casele pescaresti ale localnicilor si cazarea la cort. Noi am ales ultima varianta, si am stat intr-un camping frumos amenajat lang un canal deltaic, unde am servit si masa.

Principalul dezavantaj in Sfantu Gheorghe este distanta de la camping sau din sat, pana la plaja. Aveti de parcurs o distanta de circa 10 minute pe jos, dar, puteti apela si la un microbuz, care face necontenit acest drum.

La fel ca in Gura Portitei, am gasit in Sfantu Gheorge multa liniste, in care am avut parte zilnic de plaja, de mancaruri de peste si de tururi cu barca pe frumoasele canale inconjuratoare.

Sfantu Gheorghe, Delta  Dunarii si marea neagra, obiective turistice in Romania, cazare, infoturism
APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta!  Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee de pe harta taradacilor.ro: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *