PLAJA DE SCOICI DE LA DRANOV

Delta Dunarii, Canalul Dranov, Cherhanaua Perisor, Marea Neagra, la pescuit

Am ajuns aici intr-un weekend prelungit in Delta Dunarii, atunci cand barcagiul pe care l-am tocmit sa ne duca la pescuit, ne-a spus ca ne va duce in cateva locuri de pescuit stiute doar de localnici, dar si pana la o plaja izolata de la Marea Neagra. Totul suna perfect pentru noi: ne plimbam cu barca, pescuiam, faceam baie in mare, cunosteam locuri noi!

Am pornit de dimineata si am mers pe canalul DRANOV, care alaturi de Litcov este unul dintre cele mai lungi canale alte Deltei Dunarii. Cand am ajuns in dreptul lacului Dranov, am facut stanga pe canalul Perisor pana in buza marii, unde ne astepta cherhanaua cu acelasi nume.  Locul este foarte aproape de renumita Gura Portitei, dar este mai greu accesibil si mult mai salbatic.

Am mai gasit la fata locului o singura familie, care si-a acostat barca la pontonul de aici si profita de plaja, scoici si de relaxare. A fost un loc numai bun de picnic, baie si de pescuit. Cherhanaua Perisor nu este un restaurant, ci o cherhana in adevaratul sens al cuvantului, pentru primire si sortare peste.

Drumul pana aici a durat circa o ora, iar la intoarcere, ne-am mai oprit in cateva locuri cu peisaje de poveste, pentru pescuit la rapitor.

Am incheiat seara perfect, la un localnic cu un meniu lipovenesc de peste: crap la protap si bibani picanti. Chiar daca prezentarea nu a fost de restaurant cu stele michelin, gustul a fost memorabil!

Fir intins! Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Te rog sa dai share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− three = 2