Delta Dunarii, Canalul Dranov, Cherhanaua Perisor, Marea Neagra, la pescuit

Am ajuns la plaja de scoici de la Dranov intr-un weekend prelungit in Delta Dunarii, atunci cand barcagiul pe care l-am tocmit sa ne duca la pescuit, ne-a spus ca ne va duce in cateva locuri de pescuit stiute doar de localnici, dar si pana la o plaja izolata de la Marea Neagra.

Totul suna perfect pentru noi, ne plimbam cu barca, pescuiam, faceam baie in mare, cunosteam locuri noi!

Am pornit de dimineata si am mers pe Canalul DRANOV, care alaturi de Canalul Litcov, sunt doua dintre cele mai lungi canale ce brazdeaza Delta Dunarii. Cand am ajuns in dreptul Lacului Dranov, am facut stanga pe Canalul Perisor pana in buza marii, unde ne astepta cherhanaua cu acelasi nume. Locul este foarte aproape de renumita Gura Portitei, dar este mai greu accesibil si mult mai salbatic.

Am mai gasit la fata locului o singura familie, ai carei membri si-au acostat barca la pontonul de aici, si se bucurau de linistea Plajei Perisor, de scoici si de relaxare din plin. A fost un loc numai bun de picnic, de baie si de pescuit. Cherhanaua Perisor nu este un restaurant, ci o cherhana in adevaratul sens al cuvantului, pentru primire si sortare peste.

Drumul pana aici a durat circa o ora, iar la intoarcere, ne-am mai oprit pentru pescuit la rapitor in cateva locuri cu peisaje de poveste.

Am incheiat seara cazati la un localnic, care ne-a servit cu un meniu lipovenesc de peste: crap la protap si bibani picanti. Chiar daca prezentarea nu a fost de restaurant cu stele michelin, gustul a fost memorabil!

In incheiere va urez „Fir intins”!

Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta!  Va invit sa descoperiti si alte trasee de pe harta taradacilor.ro: https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

harta obiectivelor turistice ale Romaniei, ce sa vezi, infoturist

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *