Daca nu aveam socrul pescar, probabil ca nu gaseam aceste locuri speciale din apropierea Bucurestiului, si sa ajung astfel la SARULESTI si la GURBANESTI- balti renumite pentru popularea lor cu peste, dar si la mai linistitele balti VALEA ARGOVEI si SILISTEA- balti care sunt preferatele mele.

Aceste locuri sunt perfecte mai ales primavara, atunci cand natura te cheama la ea, cand totul reinvie, cand apar ghioceii si toporasii in luminis, cand miroase a urzici noi si a salata de padure, atunci cand frigul a fost alungat si nu este nici prea cald.

Ca sa le apreciezi adevarata valoare a acestor locuri trebuie sa fii iubitor de tot ceea ce inseamna natura si sa nu ai pretentii exagerate pentru ceea ce-ti este oferit. Pana la urma natura iti da tot ceea ce are: aer curat, simfonia pasarilor si a gazelor, pastelul padurilor si al lanurilor de grau, unduirea relaxanta a valurilor si stralucirea miilor de diamante create de reflexia in apa a razelor de soare.


In rest, fiecare isi creeaza confortul de care are nevoie, fiind dator sa nu-i deranjeze pe ceilalti vecini si sa lase locul cat mai putin atins de mana sa.

Este un loc potrivit si pentru cei mici- care se pot juca in liniste fara grija masinilor, pentru iubitorii de animale si pentru devoratorii de carti citite in mijlocul naturii, iar micul dejun sau picnicul savurate aici vor avea cu siguranta mult mai multa savoare.


Daca mi-ati citit articolul despre Delta Dunarii ati aflat ca nu sunt pescar, dar ca iubesc natura, mirosul apei, ceata diminetii risipita de razele soarelui, clipocitul apei si cantecul pasarilor de balta, linistea relaxanta care te cuprinde, culoarea amurgului si zgomotul talangelor care se aud in zare.




Ne-am bucurat de aceste locuri ani de-al randul, in fiecare weekend de primavara ramas liber. Am privit fata pescarilor care se luminau la miscarea bambinei si satisfactia minciocului plin, iar seara, ajunsi acasa, ne-am delectat sub bolta vitei de vie cu un bun vin alb si cu un caras prajit cu mamaliguta.

Pentru ca sunt mereu in cautarea unui obiectiv istorico-turistic, am mers dupa ce mi-am facut plinul de relaxare, sa vizitez in zona un edificiu istoric de pe timpul lui Matei Basarab. L-am gasit in satul MANASTIREA, intr-o biserica ridicata in anii 1600 si restaurata de Carol I- marele rege al romanilor.




Cladirea este despartita in doua parti de un brau zimtat si este infrumusetata cu ferestre aparente, rotunjite sau in acolada. Am remarcat in mod special unghiul ascutit al acoladei din portalul de le intrare- un detaliu care o face sa fie diferita de alte biserici intalnite pana acum.



Parca weekend-urile primaverii sunt mai speciale fata de cele ale altor anotimpuri. In aceasta parte a anului nu e de ramas in casa, unde nimic nu se schimba in peisaj, fiind timpul de iesit afara pentru a admira spectacolul naturii.
Asemenea locuri minunate, dar care sunt putin cautate de romani, am mai gasit la Giurgiu, la Calarasi, la Turnu Magurele, la Calafat, locuri in care am gasit lucruri interesante de vizitat si care sunt mult mai frumoase primavara, atunci cand nu sunt atinse de aglomeratia verii.
Sper ca v-a placut articolul si ca v-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta, iar pentru asta va invit sa descoperiti harta celor peste 500 de obiective turistice din Romania despre care am scris pe acest site https://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/
