Într-o duminica, înainte să plecăm spre București după unul dintre weekendurile petrecute la Plaiul Foii, am ajuns și în satul Peștera-aflat pe partea cealalta a Muntilor Piatra Craiului, de unde voiam să facem o drumeție cu copiii până la Șaua Joaca, un traseu de 2 ore dus-întors.

Cand am ajuns în satul Peștera, am parcat mașina lângă pensiunea Nobilis Charpatian Residence, și de acolo am continuat drumul spre pensiunea Folea, iar apoi, după câteva minute am intrat pe traseul marcat cu cruce roșie, traseu ce ducea spre Refugiul Grind și apoi spre Vârful La Om din Piatra Craiului. De aici se mai poate ajunge la Cabana Curmătura și la Prăpastiile Zarnestilor.

De la acest indicator drumul este interzis autovehiculelor, dar, oricum de la pensiunea Nobilis drumul de piatră este foarte rău. Tot aici ne-am intersectat și cu traseul de bicicletă cu numărul 4 (traseu ce pornește din Zarnesti – pe la Prapastii – La Table – Saua Joaca – Pestera – Magura – Zarnesti), un traseu ce pare destul de popular, având in vedere ca ne-am intalnit cu mai mulți bicicliști pe aici.

Era o duminică însorită de noiembrie si majoritatea copacilor ne-au pregătit la picioare un covor roșiatic de frunze uscate. Doar câțiva copaci încă se mai încăpățânau să nu-și arunce vesmantul de toamnă și să mai pozeze încă în contrast cu brazii verzi.

Din loc în loc ne-am mai oprit să admirăm opera naturii, pentru ca pe traseu am găsit rădăcini împletite și tot felul de copaci noduroși, cu forme ciudate, scobiți la interior, sau cuceriți de mușchi verde.

Am mers o porțiune din traseu pe lângă râul Valea Pietrelor, care era secat acum, iar albia sa era plină de pietre albe, aspect care probabil i-a adus aceasta denumire.

Inainte de Șaua Joacă am trecut printr-o poieniță minunată, unde se află pe dreapta stâna din Pietrele si de unde se vad in departare Muntii Piatra Craiului.

Când am ajuns la Saua Joaca am facut un binemeritat popas, admirand poienita ampla, cu priveliste spre Piatra Craiului.

De la Șaua Joaca se mai poate ajunge în 30 de minute în zona La Table, dar planul a fost să ajungem doar până aici, așa ca dupa popas, am pornit înapoi spre mașini.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Va invit in incheiere sa descoperiti si alte trasee pe harta taradacilor.rohttps://www.taradacilor.ro/2016/02/28/tara-dacilor-pe-harta/

Similar Posts

One Comment

  1. Foarte frumos locul acesta din Pestera! Ati facut o alegere minunata pentru weekendul petrecut la munte. Drumul pana la Saua Joaca pare a fi unul spectaculos, si cu siguranta ati avut parte de o experienta minunata in mijlocul naturii. Fotografiile sunt de-a dreptul impresionante, ne-au facut sa simtim ca suntem alaturi de voi in aceasta drumetie. Multumim pentru recomandarile de trasee si va dorim calatorie placuta si in continuare! Sa aveti parte doar de astfel de minunate aventuri in natura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *