In acelasi weekend liber in care am vizitat si Muzeul Aviatiei, dar in alta zi, am mers cu baietelul nostru pasionat de trenuri ca sa vedem cum arata MUZEUL CFR. Ca si la celalalt muzeu principalii vizitatori erau formati din echipe de cate doi- baiat si tata.
De la inceput iti spun ca intrarea se face chiar din Gara de Nord, de la ultimul peron si nu de unde te ghideaza harta google si informatiile de pe siteurile mai mult sau mai putin oficiale.
Nici aici nu am pornit cu asteptari prea mari, pentru ca stiam care este starea generala a muzeelor din Romania, si am mers mai mult pentru bucuria si curiozitatea baiatului meu.
Cel mai impresionant lucru de la MUZEUL CFR este macheta imensa cu trenulete in miscare, la care probabil copiii stau cu orele sa o priveasca.
Chiar daca are o vechime foarte mare, de la inceputul anilor 1900, muzeul este administrat romaneste…Nici aici copii nu au ce experimenta, nu au voie sa atinga nimic si in afara de machete probabil ca nu raman cu alte lucruri in minte.
Chiar daca MUZEUL CFR este foarte mic mi-au atras atentia harta cu primele cai ferate din Romania, o macheta a primei locomotive facute la Resita, un telegraf morse folosit la comunicare, dar si o drezina cu care se facea locomotia manuala pe calea ferata. Mi-a placut si faptul ca au fost amenajate cateva vagoane vechi de tren in care puteai sa te asezi, si unde, cu ajutorul unui ecran era simulat peisajul vazut din tren.
Program de vizitare: miercuri-duminica 10-16.
Sper ca v-a placut prezentarea mea si ca v-am inspirat sa vizitati acest important muzeu al Romaniei. Pentru alte obiective turistice si istorice din Bucuresti va recomand sa rasfoiti articolele din meniul: https://www.taradacilor.ro/category/obiective-turistice-in-bucuresti/