LA CASCADELE DE PE ASAU SI IN VIZITA LA BOGDANA

In traseul de mai jos am vizitat Manastirea Bogdana si fumoasa vale a Asaului. Am ajuns aici impreuna cu mai multi prieteni care au inchiriat o cabana la sfarsit de saptamana si ne-am bucurat impreuna de linistea naturii, aerul tare de munte si de un ospat pe cinste.

Bucuresti, Bogdana si ComanestiIn frumoasa zona de munte, puternic impadurita, undeva PE VALEA RAULUI ASAU dupa Comanesti, raul a format cascade minunate si mici lacuri de turcoaz iar in piatra muntelui si-a modelat adevarate canale.

Astfel, intr-un cadru natural superb si acompaniati de lume buna, ne-am ozonificat in drumetiile facute prin padure pana la pastravarie sau pe drumul cascadelor formate de raul Asau si pazite de salamandre.

Iar cand ne-am flamanzit ne-am adunat cu mic cu mare in jurul focului la o savuroasa tocana de capra facuta la ceaun, servita cu muraturi de hribi si la o minunata scrumbie pe gratar acompaniata de un vin ghiurgiuliu.

 

O zona minunata pe care va invit sa o descoperiti, iar la intoarcerea spre Bucuresti va recomand sa va opriti si la MANASTIREA BOGDANApentru o placuta pauza din galopul drumului.

Aici, dupa ce va abateti putin de la drum, in linistea sateasca si intr-un frumos cadru natural, o sa gasiti o manastire incarcata de povestile istoriei, cu un mic muzeu cu obiecte medievale si carti vechi bisericesti. Am remarcat inca de la intrare portile mari, frumos sculptate cu simboluri istorice, steagul dacic, capete de mari domnitori romani dar si o imensa capita facuta din lemne, asa cum nu am mai vazut in alta parte.

Manastirea Bogdana (1)

Manastirea Bogdana

Aceasta manastire este construita dupa arhitectura manastirii Putna, a lui Stefan Cel Mare si este diferita de cea pe care am vazut-o la Radauti, care poarta acelasi nume.

Manastirea a fost infiintata in jurul anilor 1600 de catre Solomon Barladeanu, un logofat al Moldovei, secretar al cancelariei domnesti, asa cum a fost si marele scriitor Miron Costin.

Ctitorul manastirii ajuns in timp chiar mitropolit al Moldovei si a construit aceasta biserica fortificata pentru apararea satului. A ales pentru aceasta locul unui mai vechi schit, al unor  calugari veniti odata cu descalecarea lui Bogdan din Maramures si pentru acest motiv manastirea preia numele lui Bogdan.

In anii 1800 se construieste aici o scoala pentru copii, pentru ca in anii 1960 sa gazduiasca un azil pentru bolnavi neuropsihici si apoi o tabara pentru copii, pana cand intr-un final, a redevenit manastire.

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

O alta escapada de weekend pe frumoasele plaiuri ale Tarii Dacilor, in care ne-am bucurat de viata, de prieteni si de mancare buna. Iti urez drum bun si vizitare placuta!

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

Related Post

Un gând despre „LA CASCADELE DE PE ASAU SI IN VIZITA LA BOGDANA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + two =