MUZEUL COLECTIILOR DE ARTA, BUCURESTI

Calea Victoriei, obiective turistice Bucuresti, Muzeul Colectiilor de arta , Palatul Romanit

MUZEUL COLECTIILOR DE ARTA cred ca este al doilea muzeu din tara ca marime si numar de exponate, dupa Muzeul National de Arta. Este un loc in care cateva ore nu sunt suficiente, un loc incarcat cu o multime de opere de arta, donate de mari colectionari romani.

Am admirat aici multi pictori romani, prea numerosi ca sa-i enumar acum si diverse obiecte vechi de arta, adunate din toata lumea, de la obiecte religioase, mobilier, tapiserii, ceramica, sticla, sculptura si pana la bijuterii.

Muzeul este gazduit de frumosul Palat Romanit, ce a fost construit la inceputul anilor 1800. Acesta a apartinut unui grec bogat, vistiernicul Grigore Romanit, venit in Tara Romaneasca cu domnii din Fanar.

Pe mine aceste locuri intotdeauna m-au facut sa ma simt bine. Culoarea tablourilor m-a bine dispus, mobilierul, tapiseriile si ceramica m-au incantat, iar arhitectura speciala mereu m-a inspirat. Iar daca adaugi dupa vizitare si un pranz fin, insotit de un vin special, ziua devine memorabila.

Program de vizitare: luni, marti inchis, miercuri-duminica, mai.-sept. 11-19, oct.-apr. 10-18. Adresa: Calea Victoriei nr. 111. Sau apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul “navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

http://www.mnar.arts.ro/Muzeul-Colectiilor-de-Arta

Muzeul Colectiilor de Arta, Bucuresti, obiective turistice

Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de timp liber. Te rog sa dai share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

Related Post

2 gânduri despre „MUZEUL COLECTIILOR DE ARTA, BUCURESTI

  1. Pingback: MUZEUL COLECTIILOR DE ARTA, BUCURESTI – TARA DACILOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

57 − = forty nine