DE CE AM SCRIS ACEST BLOG?

Pentru ca iubesc Romania e raspunsul scurt.

Curiozitatea m-a facut sa bat tara in lung si in lat iar acum, imi propun sa promovez locurile pe care le-am vizitat si care mi-au ramas drage, astfel incat sa fie descoperite si de alti romani. Sunt locuri frumoase, unele mai putin vizitate, altele neconsiderate de interes turistic dar cu mare potential. Le-am grupat in excursii de o zi sau de mai multe zile, cu plecare in principal din Bucuresti. Am incercat sa prezint succint la fiecare traseu cateva lucruri care mi s-au parut interesante si am incarcat mai multe poze facute amatoreste, in principal cu telefonul mobil. Scopul principal al site-ului e sa inspire alti călători cu dor de duca si de cunoastere, iar pentru asta am incercat sa ma exprim cat mai bine cu profilul meu economic si cu abordarea mea mai mult pragmatica.

Nu doar dragostea pentru Romania m-a facut sa-mi aloc timp acestui proiect, ci si un sentiment de mahnire profunda asupra starii noastre in general si a turismului romanesc in mod special. Vizitand mare parte din Europa nu poti sa nu compari modul in care ceilalti europeni isi promoveaza si valorifica material istoria, cu modul in care o fac autoritatile din Romania.

Cred ca e esențial sa ne cunoastem propria tara asa cum este important sa ne cunoastem pe noi insine. In felul acesta pornim de la o baza solida, devenind mai constienti de potentialul nostru, recunoascandu-ne si acceptandu-ne totodata si partile slabe. Prin acest demers nu doar ca vom evada in timpul liber pentru relaxare, ci vom evolua cultural descoperindu-ne originile si istoria, intelegand mai bine traditiile, religia si arta, devenind mai increzatori si mai argumentati in discutii.

Cunoscand si lucrurile mai putin frumoase si apoi implicandu-ne in schimbare vom imbunatatii in bine aspectul tarii noastre. Fiecare dintre noi ar trebui sa faca mai mult! Suntem deja o alta generatie care trebuie sa iasa din umbra parintilor afectati de frica comunismului si a lipsei de initiative. E inutil doar sa ne lamentam si sa comentam de pe margine. Fiecare trebuie sa faca o sesizare catre cei ce ne reprezinta in legatura cu un monument lasat in paragina, neingrijit sau nepromovat, sa transmita o sugestie, sa atraga atentia unui alt calator asupra gunoaielor lasate, sa promoveze pe toate caile si cu mandrie locurile frumoase, etc.

Totul pleaca de la noi, de la atitudinea noastra, de la implicarea noastra!  Daca fiecare dintre noi s-ar implica, actiunile nu ar mai fi numai ale unei singure persoane ci ar fi ale unui intreg popor.

contact@taradacilor.ro

cropped-photomania-f1c08218deb1e07f4eff1965ee9ba15b.jpg

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventy six − seventy =