MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE NATURALA GRIGORE ANTIPA

Muzeul Antipa, obiective turistice in Bucuresti

Vizita la MUZEUL ANTIPA m-a facut sa ma gandesc in primul rand la Muzeul Cinegetic din Posada sau la Muzeul National de Geologie de vis-a-vis. Dar acesta este mult mai vast, mai bine organizat si pus in valoare si nu este atat de rece cum par cele de mai sus. Am aflat aici cateva lucruri interesante iar pentru cei mici acest muzeu este cu siguranta captivant.

De exemplu, am aflat ca la Marea Neagra vietuiau in trecut focile- Monah, disparute in 1980 din cauza poluarii. Am descoperit scoica gigant, care poate sa ajunga pana la 200 kg si am aflat ca avem cel mai rar peste din lume, asperetele, o fosila vie contemporan cu dinozaurii ce se mai gaseste doar pe Raul Valsan.

Chiar daca l-am dus pe baiatul meu la marile acvarii din Valencia sau Genova acesta tot a venit captivat de la Muzeul Antipa. Este un mediu interesant si educativ in care poti sa revii de mai multe ori fara sa se plictiseasca. Cei care au copii stiu ca acestia urmaresc de zeci de ori acelasi film de desene animate. Al meu s-a uitat de peste 10 ori la desenele cu Atlantis, Madagascar, s.a.m.d.

Ii poti invata pe cei mici de gustosii pesti de la noi: lufarul, guvidul, calcanul, lostrita pe care o vor cunoaste si din poezia lui Voiculescu, lipanul ce se confunda ca si nume cu planta atat de cantata in cantecele de muzica popular, le poti arata rechinul ciocan sau un peste fierastrau, s.a.m.d.

Muzeul si-a inceput activitatea la sfarsitul anilor 1800 la initiativa banului Mihalache, fratele domnitorului Alexandru Ghica, care a donat colectii importante de moluste, fosile, pesti, pasari, etc. Actuala cladire este inaugurata la inceputul anilor 1900 in prezenta Regelui Carol I, atunci cand director al muzeului era Grigore Antipa, cel care a imbunatatit muzeul cu piese valoroase din intreaga lume si care a realizat primele diorame biogeografice, model preluat apoi de marile muzee ale lumii.

Program de vizitare: marti-duminica 10-18 sau 20 in timpul verii. Pret bilet 20 lei, pensionari 10 lei, elevi, studenti 5 lei.

http://antipa.ro/ro

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ twenty seven = 33