CHEILE ZANOAGEI, CHEILE ORZEI si 7 IZVOARE

Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, 7 Izvoare, trasee de munte in Romania

Daca esti in cautarea unui traseu de munte pe care sa-l strabati cu piciorul si vrei sa fie si frumos si nici prea lung, atunci CHEILE ZANOAGEI este o optiune perfecta. Traseul poate sa fie facut usor impreuna cu copiii si dureaza pana la trei ore dus intors. Poate sa fie o escapada de o zi din Bucuresti sau poti sa-l parcurgi atunci cand esti cazat mai multe zile in frumoasa Sinaia de pe Valea Prahovei. Din Bucuresti pana la campingul Cheile Zanoagei, de unde incepe traseul, nu faci mai mult de 3 ore cu masina iar din Sinaia faci in jur de o ora.

Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, 7 Izvoare

Drumul pana la Campingul Zanoaga e asfaltat de curand si este foarte bun, dar, destul de ingust. Cand am ajuns la camping am lasat masina pe marginea drumului si am continuat pe jos in partea stanga, urmand semnul cruce albastra.

Traseul ne-a intampinat cu o deschidere larga strajuita de stanci uriase, apoi s-a ingustat imediat dupa cativa metri, strangandu-se in jurul raului peste care sunt amenajate cateva podete de lemn, vopsite in negru.

Cheile Zanoagei (2)

Cheile Zanoagei (22)

Cred ca este un traseu destul de vechi pentru ca pietrele cu care este „pavat” drumul, sunt foarte bine finisate, probabil de talpa miilor de turisti care au trecut pe aici.

Cheile Zanoagei (16)Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, 7 Izvoare, trasee de munte in Romania

De-o parte si de alta a traseului am gasit presarate mici panouri informative, care ne invitau sa descoperim mai bine fauna prezenta in chei.

Cheile Zanoagei (17)

Am incheiat salbaticul traseu cu plamanii incarcati de ozon si cu privirea incantata de natura, acompaniati de varfurile abrupte ale cheilor cu brazii lor semeti care le escaladau si de Ialomita care incerca din cand in cand sa ne atraga atentia cu cate o cascada.

Cheile Zanoagei (1)Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, 7 Izvoare, trasee de munte in Romania

Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, 7 Izvoare, trasee de munte in Romania

Am ajuns apoi in zona lacului verde Scropoasa, de unde am continuat pe langa el spre Cheile Orzei. Nu am stiut ca acestea incep in partea opusa a lacului si ca nu se pot vizita. Am facut cateva poze la intrarea in ele si am continuat mai departe.

Lacul Scropoasa (3)

Am mai mers circa doua ore prin padure pe langa alte chei ale Ialomitei, pana cand ne-am plictisit si ne-am intors.

Cheile Zanoagei (5)

Astfel, pot sa va spun acum ca este suficient sa ajungeti pana in partea opusa a lacului, inca 10 minute de mers si apoi sa va intoarceti si sa faceti dreapta pe langa baraj, ca sa va astamparati setea cu cea mai pura apa din lume, cea de la 7 IZVOARE.

 

Pana la 7 Izvoare se poate ajunge si cu masina, pe un drum de piatra venind dinspre Campingul Zanoaga. Primul drum  ce se face la dreapta si lasa asfaltul in urma cu indicator spre Moroieni, tinand apoi tot inainte la urmatoarea intersectie, spre drumul catre care nu exista nici un indicator….

Intersectia nemarcata catre Sapte Izvoare

Nu inteleg de ce nu e indicat acest loc minunat astfel incat sa beneficieze de el fiecare turist care ajunge in zona. Nu inteleg nici de ce nu este nimic amenajat, trebuind sa traversezi raul pe pietre ca sa poti sa-ti umpli sticla cu apa, sau sa o iei prin padure pana sus. De ce autoritatile noastre sunt atat de indiferente, ramane o intrebare cu ecou…

Sapte Izvoare, Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, 7 Izvoare, trasee de munte in Romania

APASA AICI PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII

 

Daca mai ai timp poti sa ajungi de aici foarte usor la Pestera Ialomicioarei, la Cabana Padina, la Cheile Tataru Mare , la Lacul Bolboci si la Turbaria Laptici.

Sper ca ti-a placut articolul si ca te-am inspirat pentru urmatoarea destinatie de vacanta. Te rog sa dai share si like pe facebook pentru a ne promova tara la cat mai multe persoane.

PS: Apasa mai sus pe numele obiectivului scris cu litere mari si vei ajunge direct la harta google iar acolo apasa butonul „navigare” ca sa te duca direct la destinatia turistica…

Related Post

4 gânduri despre „CHEILE ZANOAGEI, CHEILE ORZEI si 7 IZVOARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.